2014.04.02.
13:15

Írta: JászBlog

Jászberény: dr. Szabó Tamás csak akkor maradhat, ha Pócs János megbukik?

Szinte biztos, hogy amennyiben Pócs János dönthet a jászberényi polgármesterjelölt sorsáról, akkor a Fidesz színeiben nem dr. Szabó Tamás indul majd a választásokon – tudtuk meg. A korábbi jelöltek, Juhász Dániel és Tamás Zoltán sem maradtak versenyben: Pócs János legbizalmibb emberét, a jászapáti kötődésű Borbás Zsoltot ültetné a jászberényi polgármesteri székbe. Ehhez azonban először meg kell nyernie az április 6-i választásokat, bukása esetén ugyanis már nem ő dönthetne Jászberény sorsáról.

Amennyiben Pócs János megnyerné az április 6-i választásokat, választókerületi elnökként, a jászsági Fidesz vezetőjeként lényegében ő dönthetné el, hogy ki induljon a jászberényi polgármesteri székért a Fidesz színeiben. Ennek azonban még a jászberényi fideszesek sem örülnének, ugyanis attól tartanak, hogy ha Pócs Jánosék végleg félreállítják dr. Szabó Tamást, akkor a városban is ugyanazt az erőszakos rombolást viszik végbe, mint Jászapátin. Korábban úgy nyilatkoztak a berényi fideszesek, hogy „Jászberényt eddig sikerült megóvnunk Pócs János erőszakos politikájától, de ha ő lesz a mi képviselőnk is, akkor nem lesz, aki ellentartson neki. Látjuk, hogy mit tettek a jászapáti iskolával, látjuk, hogy a szülők és a tanárok akarata ellenére a saját emberüket nevezték ki az iskola élére, s tartunk attól, hogy ugyanezt megteszik a berényi iskolákkal is, ha ő képviseli Jászberényt. De ebből mi nem kérünk”.

Jászapátiról hoznának polgármestert Jászberénybe?

Mint korábban megírtuk, Pócs János és párttárs-barátja, Borbás Zsolt hónapok óta azon dolgoznak, hogy Járvás Istvánhoz hasonlóan erővel állítsák félre saját párttársukat, dr. Szabó Tamás polgármestert, és végleg megszerezzék Jászberény felett az irányítást.

Felvetődött az is, hogy dr. Szabó Tamást esetleg két, Pócs Jánoshoz közel álló személy valamelyike válthatná a polgármesteri székben: Juhász Dániel alpolgármester vagy Tamás Zoltán, aki a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság elnöke. Mostanra azonban letisztult, hogy amennyiben Pócs János megnyerné az április 6-i választást, és megőrizné vezető pozícióját a jászsági Fideszben, akkor Borbás Zsolt lenne a polgármesterjelölt Jászberényben, aki Jászapátin Pócs János legfőbb bizalmasa.

A helyiek szerint ez egyenlő lenne Jászberény teljes feladásával:

– Ez azt jelentené, hogy Jászberény teljes egészében alávetné magát Jászapátinak. Borbás Zsolt jászapáti, Pócsot és Borbást odakötik az üzleti és baráti köreik, érdekeik, nekik az a térség a fontos – mondta egy berényi fideszes forrásunk.

– Pócs már nem is két, hanem három lovat akar megülni egy fenékkel: meg akarja tartani a képviselősséget, a saját emberét ültetné a jászapáti polgármesteri székbe, legfőbb bizalmasát pedig Jászberénybe hozná, akinek egyébként semmi köze nincs a városhoz – tette hozzá.

– Jászberény a Jászság fővárosa. Ha Jászapátiról irányítják az itteni anyagi és kulturális forrásokat, akkor a város iszonyatos nagy hátrányt fog szenvedni – fejezte be.

Ha Pócs nem nyer, Szabó maradhat

A berényiek szerint dr. Szabó Tamás csak akkor lehet újra jelölt a városban, ha Pócs János nem nyeri meg az április 6-i választásokat. Ebben az esetben ugyanis a központi Fidesz szinte biztosan „levenné” Pócs Jánost a Jászságról, már nem dönthetne Jászberény sorsáról, és akár még az is előfordulhat, hogy dr. Szabó Tamás veszi át a helyét a teljes Jászságban.

– Furcsa helyzet ez, mert természetesen a Fideszre fogok szavazni. Ugyanakkor Jászberény érdeke azt kívánja meg, hogy Pócs János ne nyerje meg a képviselősséget, ne hozzanak ide Jászapátiról polgármestert, és dr. Szabó Tamás a helyén maradhasson – mondta egy fideszes férfi.

– Nem csak én vagyok ezzel így, hiszen Pócs János visszás ügyei, a trafikügy, a földügy, legújabban pedig a fatuskó-ügy a Fidesz-támogatóknál is kiverték a biztosítékot. Mindezt pedig tetézi erőszakos, uralkodó stílusa, valamint az, hogy tisztességtelenül bánnak el dr. Szabó Tamással – tette hozzá.

– Ilyenformán tömegével vagyunk olyanok, akik a Fideszre fogunk szavazni, de éppen azért, hogy Szabó Tamást és a várost megvédjük, Pócs Jánosra nem. Mert nem akarunk sem Borbás Zsoltokat, sem Pócs Jánosokat Jászberényben: sem a stílusból, sem az eszközökből nem kérünk. Azt pedig kiváltképp nem akarjuk, hogy Jászberényt Jászapátiról irányítsák – fejezte be.

3 komment

Címkék: Jászberény Pócs János dr. Szabó Tamás Fidesz Jászság

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr715890550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2014.04.02. 19:02:49

Ennyire gyenge próbálkozás még nem volt a blog részéről.
Valami újat kellene kitalálni...egyébként már pár nap alatt nincs érdemi változásra lehetőség. Ebből így nagy bukta lesz, bár még a Budaival lehet versenyezni.

Jászberényi lakos 2014.04.04. 15:27:13

@T_rozsa:
A hozzászólásaidból egyértelmű ,hogy te Pócs úr feltétlen híve vagy esetleg mint a kampány stábjának egyik tagja akinek az a feladata, hogy kommenteket írjon.
A kérdés egyszerű igaz a hír vagy nem.
Szerintem egyetlen jászberényi lakos sem szeretné ha nem Jászberényhez kötődő ember lenne a polgármester.
Magyar Leventét is elég sokat támadták amikor kiköltözött Jászjákóhalmára.
A polgármestert ha a törvény nem változik egyenlőre még közvetlenül válasszák, mert olyanokat is lehetett hallani hogy a Fideszben felmerült ennek megváltoztatása.
Az meg legyen a jászberényi Fidesz szervezet problémája hogy kit jelöl és hogy ezért kivel kell a párton belül harcolnia.

T_rozsa 2014.04.05. 14:38:58

Tisztelt Jászberényi Lakos!
Érdekes meglátásai vannak. Miután kikiáltott Pócs János feltétlen hívének megpróbálom eleget tenni ennek...az hogy feladatom lenne kommenteket írni...hát érdekes meglátás. Ezek szerint vannak az Ön elvi és ideológiai közösségében ilyen jellegű elvárások. Feladat, hogy kommenteljenek. Beszédes...

Megítélésem szerint, amit leírtam teljesen mást tükröznek... Ez nem más, mint a realizmus!

Az, hogy Jászberényben ki lesz a polgármester nem lesz akkora meglepetés, mint ahogyan a cikk fejtegeti... Kora ősszel majd újra írja meg, amikor döntés született.
süti beállítások módosítása