2014.02.19.
06:58

Írta: JászBlog

Etikai kódexxel válaszolt Szekeres Pócsnak

Etikai kódexxel válaszolt Szekeres Imre azokra a vádakra, amelyek az elmúlt napokban a Fidesz Jászság oldalán jelentek meg. Mint korábban megírtuk, Pócs János pártja országos listáján elfoglalt, mandátumot nem érő 101. helyére, valamint arra, hogy Jászságiak elítélik a neki tulajdonított névtelen szórólapokat úgy reagált, hogy egy kétséges, adatokat nem tartalmazó közvélemény-kutatást tettek közzé Szekeres Imréről, valamint egy rágalmazó szórólapot hoztak nyilvánosságra. Szekere Imre hatpontos etikai kódexe szerint bárki, aki megcsúfolja a demokrácia és a szabad választások szabályait, az nemcsak a többi jelölttel, hanem a választókkal szemben is tisztességtelen.

Hatpontos etikai kódexet hozott nyilvánosságra Szekeres Imre, a kormányváltó összefogás jelöltje. A politikus a kódexben úgy fogalmazott, hogy a szabályokat magára nézve kötelezőnek tartja annak érdekében, hogy elősegítse a Jászságban a 2014. április 6-án tartandó országgyűlési választások tisztaságát. Majd hozzátette: „amennyiben a többi jelölt is elkötelezett a szabad, tiszta választások és tisztességes megmérettetés mellett, akkor az alábbi szabályokat ők is kötelező érvényűnek tekintik magukra nézve, és ezt nyilvánosan kijelentik”. A kódex szerint ugyanis „egy demokrata elkötelezett a tisztességes megmérettetés és a szabályok betartása mellett”. Így aki megcsúfolja a demokrácia és a szabad választások szabályait – és ebbe beletartozik a tisztességtelen, személyeskedő, becsületsértő módszerek alkalmazása is –, az nemcsak a többi jelölttel, hanem a választókkal szemben is tisztességtelen.

Szekeres Imre arra válaszul adta ki az etikai kódexet, hogy a Fidesz részéről az elmúlt időszakban elszaporodott a szerinte „alávaló”, gyűlölködő, személyével szemben mocskolódó és becsületsértő módszerek alkalmazása. Mint mondta, ennek jobb a kampány elején megálljt parancsolni, hiszen egyetlen párt demokráciát tiszteletben tartó jelöltje sem akarhat ilyen módszerekkel előnyt szerezni.

„Először egy személyemet mocskoló és igaztalan névtelen szórólap került nyilvánosságra, amiről nyilván, a terjesztő, illetve kiadó is tudta, hogy hazugság minden egyes szava, hiszen másként névvel is vállalta volna” – mondta. Mint a JászBlog korábban megírta, a jászságiak 95 százaléka elítélte a névtelen szórólapokat, és 56 százalék szerint Pócs János és a Fidesz állt mögötte.

Ezt követően a Fidesz Jászságon egy olyan közvélemény-kutatás jelent meg, amiben egyetlen szám, egyetlen tényadat sem szerepelt. Erről még a Fidesz-szavazók is úgy nyilatkoztak a Jászblognak, hogy hiteltelen.

Majd a Fidesz egy olyan nyílt levelet terjesztett szórólapként, amiben megismételték a korábbi rágalmakat Szekeres Imrével szemben. Ennek kapcsán a szocialista politikus úgy nyilatkozott, hogy „a Fidesz ezúttal legalább nem névtelenül mocskolódott, hiszen legalább a Fidesz Jászságot be lehetett azonosítani mint terjesztőt, igaz, Pócs János ezúttal sem merte névvel vállalni a szórólapot”.

Szekeres Imre hatpontos etikai kódexében vállalta, hogy betartja az alkotmányos előírásokat és törvényeket, valamint részvételre ösztönzi a választópolgárokat; a kampány céljának elképzelései és programja bemutatását tartja; a képviselőjelölt tartózkodni fog más jelöltek lejáratásától és mást sem bíz meg ilyen céllal; vállalja, hogy más jelöltek és szervezetek választási gyűléseit és rendezvényeit nem zavarja meg; nem terjeszt névtelen, illetve beazonosíthatatlan kampányanyagokat; végezetül pedig kijelentette, hogy mindenféle kampánytevékenységet távol tart a közintézményektől.

1 komment

Címkék: etikai kódex Pócs János Szekeres Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr75821879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pupu Teve 2014.02.19. 12:59:19

Egy kicsit olyan ez az etikai kódex, mint a kampánycsend: semmi értelme. A kampány nemcsak pozitív, hanem negatív is, nem véletlen, hogy ez a blog létrejött és üti a másik oldalt. Ez így van rendjén, engem nem zavar, hogy a Jászblogban az MSZP-s jelölt "titokban" üti az ellenfeleit. Az viszont már sokkal nagyobb baj, hogy a honvédség ügyeiben jártas Szekeres Imre "eladja" a poénokat. Miért nem foglalkozik a honvédségben biztosan jelen lévő korrupciós ügyekkel? Miért engedi át ezt a terepet a Fidesznek, amelyik több üggyel megvádolta az előző minisztert, Szekerest. Miért e bénultság? Mi az oka annak, hogy miközben az MSZP alelnöke, Simon megbukik, addig a Fidesznek nincsenek ügyei. Merthogy biztosan vannak, de ezek nyilvánosságra hozatalához szakértők kellenek. Imre egy olyan politikus, aki hozzáférhetne az információkhoz, de nem hajlandó foglalkozni vele. Ezzel rontja az MSZP és az Összefogás esélyeit. Emberek, hassatok már ti is oda rá, hogy kezdje el végre a kampány hajrájában megszellőztetni a tábornoki kar és a jelenlegi politika összefonódását. Ha ezt nem teszi meg, akkor a Fidesz ebből úgy jön ki, hogy minden rendben van, miközben az MSZP alatt a korrupció besározta a honvédelmi minisztériumot. Imre, térj már észhez! Ne hagyd szarban a pártodat! Segítsd hozzá őket a győzelemhez. Te is azt mondod, hogy ellenzékben nem jó lenni. Hát akkor nosza, elő a honvédségben történtekkel!
süti beállítások módosítása