2014.01.24.
15:14

Írta: JászBlog

Tovább gyengült Pócs János Jászberényben?

Pócs János karácsonyi, országos viszonylatban is nagy port kavart „Hitlermáriás” akciója, valamint a tartozással elmaradt asszony nyilvános megalázása tovább növelték a jászberényi fideszesek politikussal szembeni elégedetlenségét, ami Pócs János párton, illetve városon belüli gyengülését eredményezhette. Helyi forrásaink arra panaszkodnak, hogy túl sok a hiba, ezzel szemben egyre nagyobb az erőszakosság: a jászsági képviselőjelöltnek se támogatottsága, se emberei nincsenek a jászberényi fideszesek körében, megszegte a Dr. Szabó Tamással kötött egyezséget, és saját embereit szemelte ki városvezetőnek. Forrásaink szerint Pócs ügyei visszahullhatnak a párt egészére.

A jászberényi fideszesek számára egyre kínosabb Pócs János – mondják szinte egybehangzóan városi forrásaink. A képviselőjelölt decemberben két szarvas hibát is vétett, ami az országos sajtóban is nagy visszhangot kapott: a hónap elején nyilvánosan megalázott egy asszonyt, miután Facebook-oldalán névvel közzétette, hogy mennyi tartozást halmozott fel önkormányzati lakásán; az ünnepek alatt pedig az váltott ki nagy felháborodást, hogy Szentese Jászság szerte a nevével ellátott kulcstartókat osztogattak a templomokban, a miséken.

– Nem véletlen, hogy Pócs Jánostól az országos Fidesz is elhatárolódott a kulcstartó-osztogatás miatt, hiszen ez az eljárás elfogadhatatlan – mondja egyik jászberényi fideszes forrásunk. – De még nagyobb baj, hogy nemcsak magából, de belőlünk, fideszesekből is hülyét csinált. Mindig is büszkén vállaltam, hogy melyik oldalon állok, most azonban szégyelltem magam: napokig azt kellett hallgatnom az ismerősöktől, szomszédoktól, hogy a Fidesz miért ilyen alkalmatlan embert indít a városban? Sajnos nem tudtam rá semmit sem mondani, tehetetlennek éreztem magam – mondta elkeseredetten.

– Korábban is tudtuk, hogy Pócs János alkalmatlan, és lenne nála sokkal jobb jelölt is itt, a Jászságban, de decemberben minderről saját maga adott bizonyosságot – kezdi egy másik Fidesz-szavazó. – Nem is értem, hogy gondolhatta, hogy ezt megteheti?! Mi lehet egy ilyen embernek a fejében? – tette fel a kérdést.

– Tudtuk persze azt is, hogy nem egy gerinces ember, hiszen láttam, látom, mit tesz a jászberényi Fidesszel – folytatja. – De ennél azért bátrabbnak gondoltam – teszi hozzá. – Az, hogy elbújik a sajtó elől, és a lányait küldi ki maga helyett nyilatkozni, miközben ő hibázott, elfogadhatatlan – mondta.

 – Nem tudom, mit fogok tenni a szavazáson. A Fideszt és Orbán Viktor támogatom, de nem tudom, rávisz-e a lélek, hogy Pócs Jánosra is szavazzak – fejezte be.

 

Túl sok a hiba, kevés az eredmény?

– Ha Pócs János már most hülyét csinált magából az egész országban, és már most ennyit hibázik, akkor mi lesz a kampányban?! – mondja felháborodottan, kissé aggódva egy jászberényi fideszes férfi. – Be kellene látnia, hogy itt nem úgy mennek a dolgok, mint a jászapáti Fideszben, ahol megfélemlítéssel, erővel és erőszakossággal eredményeket tud felmutatni – teszi hozzá.

– Pócs ügyeit fia, személyes barátja Borbás Zsolt és még pár, hozzá közel álló ember intézi – folytatja a férfi. – De ezzel az amatőrizmussal nem lehet eredményeket elérni, és a jászberényi Fideszt nem lehet családi vállalkozásként irányítani, működtetni. Szükség lenne emberekre, akik neki, érte dolgoznak, akiket nem baráti és családi alapon válogat ki, hanem a teljesítménye, érdemei alapján. A baj csak az, hogy itt már senki nem akar neki dolgozni – mondta végül.

Forrásaink egyöntetűen állítják, hogy Pócs János párton belüli elszigetelődése Jászberényben mára odáig fajult, hogy decemberben még a párttagokat sem tudta mozgósítani a Szekeres Imre és Karácsony Gergely jászberényi fórumára szervezett tüntetésre:

– Hívtak minket, de mi ilyen akcióban, ráadásul Pócs János kérésére nem veszünk részt – mondta forrásunk. – Nem is volt ott egyetlen jászberényi fideszes sem, kínjukban arra kényszerültek, hogy a jászapáti politikusok álljanak be tüntetni. Nevetségesek – mondta forrásunk.

 

Elárult egyezség?

Pócs János jászberényi elutasítottságát nagyban meghatározza Dr. Szabó Tamás polgármester háttérbeszorítása is:

– Tény, hogy Pócs János tudatosan kiszorította a jászsági Fideszből Dr. Szabó Tamást. Ám mikor látta, hogy ki kell vele egyeznie, akkor megígérte neki a polgármesteri pozíciót. Pócs ugyanakkor rájött, hogy a kampányban szüksége lesz emberekre, támogatásra, amit Szabó Tamástól nem fog megkapni. Ezért megkerülte Szabó Tamást, elárulta az egyezségüket, így most két másik jelölt neve is versenyben van Dr. Szabó Tamáséval szemben: a falopási ügybe keveredett Juhász Dániel alpolgármesteré; valamint Tamás Zoltáné, aki a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság elnöke – mondta jól tájékozott forrásunk, aki szerint mind Juhász Dániel, mind Tamás Zoltán közel állnak Pócs Jánoshoz.

– Pócsnak mindegy, hogy Juhász vagy Tamás lesz a polgármester, mindketten az ő emberei. A lényeg, hogy ne Szabó Tamás legyen, mert őt valóban ellenfelének, riválisának tartja – folytatja. – A probléma csak az, hogy ma Pócs János nem érzi magát elég erősnek ahhoz, hogy eldöntse a kérdést, így amíg lehet, amíg tart a kampány, addig húzza az időt, lebegteti a kérdést. Dr. Szabó Tamás ugyanakkor nem igen számíthat Pócs támogatására, pedig mind Juhásznak Dánielnek, mind Tamás Zoltánnak nagyon rossz a híre, megítélése a városban, és a Fideszben sem fogadják el őket – tette hozzá.

– Nagyon feltűnő, ahogy Juhász Dániel elkezdte magát építeni a városban: szinte minden fejlesztést, ügyet magához köt, úgy viselkedik, mintha már ő lenne a polgármester – mondja egyik forrásunk, aki szerint ugyanakkor ez is csak Pócs János gyengeségét mutatja Jászberényben. – Itt, a városban, nincs senki, aki szóba állna Póccsal, így nem marad más embere, támogatója, mint a kétes hírű, a pártban is elutasított, falopási ügybe keveredett Juhász Dániel – mondta forrásunk, aki szerint Juhász persze azt reméli Pócstól, hogy cserébe ő lehet majd a jászberényi polgármesterjelölt, de ha ez megtörténne, azzal Pócs János végérvényesen megszerezné az irányítást a város és a párt fölött.

Forrásaink szerint jól mutatja Dr. Szabó Tamás háttérbeszorítását, hogy a Jászberényi Polgármesteri Hivatalban tartottak Budai Gyula államtitkárral közös sajtótájékoztatót az önkormányzati adósságkonszolidációról:

– Mi köze van Pócsnak a jászberényi adóssághoz?! Miért nem a saját dolgával foglalkozik – tette fel a kérdést fideszes forrásunk, aki szerint egyértelmű, hogy Pócs János Budai Gyula érdekköréhez tartozik, így már az is csoda, hogy Szabó Tamást egyáltalán odaengedték a sajtótájékoztatóra.

 

Pócs ügyei visszahullhatnak a párt egészére?

Forrásaink szerint Pócs János szénája a pártközpontban sem állhat jól: – Az a baj, hogy miközben a Fidesz a rezsicsökkentéssel jól kampányol, aközben a párt Pócs János miatt kétszer is negatív színben tűnt fel az országos sajtóban csak decemberben. Mi lesz akkor a kampányban?! Ezek a hibák végzetesek lehetnek, és a Fidesz egészére visszahullhatnak – mondta jászberényi forrásunk. – Ráadásul, amikor Orbán Viktor októberben egyenként hallgatta végig a képviselőjelölteket, így Pócs Jánost is, akkor azt is egyértelművé tette, hogy több hibát nem tűr el a kampányban. Nos, Pócs János decemberben bebizonyította, hogy ennek nem tud eleget tenni – tette hozzá.

 

1 komment

Címkék: polgármester Jászberény Pócs János Szabó Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr525779819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2014.01.30. 13:42:43

Elszomorító, hogy ennyire reménytelennek látja a térségi MSZP a helyzetet. Ezt a témát már többszörösen cáfolták az érintettek, ennek ellenére újra és újra előbukkan a jászblog boszorkánykonyhájában... Oda nehéz lesz a sziklába éket verni ahol nincs rés.

Több fórumot kellene tartani ezek helyett, személyesen megszólítani a helyi embereket, sokkal célravezetőbb lehet.

Sajnos az látható, hogy Szekeres úrnál Balogh Béla sokkal jobb jelölt lett volna. Jászberényben és a megyében többi részében is sokkal többen ismerik. Remélem a polgármester jelölt már nem Szekeres úr lesz, hanem Ő. Félre kell tenni az egyéni érdekeket és a helyi MSZP legismertebb jelöltjét kell indítani.

A Jászberényi "Fideszes" kapcsolat pedig gondolom ugyanaz a személy, mint a többi "forrás"...
süti beállítások módosítása