2014.03.31.
16:00

Írta: JászBlog

Tudatosan megvezették a jászjákóhalmiakat? Már másnap kiderült: mégsem nyertek a pályázaton

Büszkén jelentette Pócs János múlt hétfői Jászjákóhalmi fórumán, hogy a település 2014-re 112 millió forintnyi támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán útfelújításra. Másnap azonban kiderült, hogy mindez nem igaz: a nyertesek nyilvános listáján nem található Jászjákóhalma, és a Belügyminisztérium is megerősítette, hogy a település valóban nem nyert támogatást.

Jászjákóhalma is pályázott útfelújításra a Belügyminisztérium 2014-es fejlesztési pályázatán, amit azok a települések nyújthattak be, amelyek nem vettek részt az állami adósságkonszolidációban. Köztudott, hogy a település útjai rendkívül rossz állapotban vannak, így az itt élők joggal várnák el az utak felújítását. Az önkormányzat, amint lehetősége volt, be is nyújtotta pályázatát a Belügyminisztériumnak, amiről a napokban döntöttek.

Pócs János még a döntés hivatalos nyilvánosságra hozása előtt bejelentette dr. Szabó Tamás jászberényi polgármesterrel közös fórumán, hogy a település 2014-re 112 millió forintot nyert a pályázaton. A fórumon főként Fidesz-támogatók vettek részt, akik üdvözölték a döntést, emellett a polgármester is megköszönte a segítséget a képviselőknek.

Másnap azonban sokkoló hír érte a településen élőket: nyilvánosságra került ugyanis a pályázati nyertesek listája, amiből kiderült, Jászjákóhalma nincs a nyertesek között. Vagyis: Pócs János bejelentésével ellentétben az igazság az, hogy Jászjákóhalma nem nyert az idei pályázaton. Mindezt pedig a Belügyminisztérium is megerősítette.

(A belügyminisztérium hivatalos tájékoztatója, valamint a nyertesek hivatalos és nyilvános listája az alábbi linken elérhető: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/onkormanyzati-allamtitkarsag/hirek/ujabb-38-onkormanyzat-kap-fejlesztesi-tamogatast)

A kialakult helyzetet sokan úgy élik meg, hogy Pócs János tudatosan félrevezette őket:

– Fidesz-támogató vagyok, és büszke voltam arra, hogy Pócs János segítségével végre felújíthatjuk az útjainkat az idén, s mindezt az ismerőseim körében is híreszteltem. Amikor viszont azzal szembesültem, hogy Pócs János hétfői bejelentése egyszerűen nem igaz, legszívesebben elbújtam volna szégyenemben – mondta egy jászjákóhalmi férfi.

– Már csak az a kérdés, hogy Pócs János már a bejelentés estéjén is tudta-e, hogy nem nyertünk a pályázaton, és még minket, fideszeseket is tudatosan félrevezetett; vagy ő maga is téves tájékoztatást kapott. A lényeg azonban sajnos ugyanaz: Pócs János bejelentésével ellentétben az igazság az, hogy nem lesznek felújítva az útjaink az idén.

3 komment

Címkék: pályázat Jászjákóhalma Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr745887562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jászberényi lakos 2014.03.31. 18:12:43

Pócs János mindent megtesz azért, hogy minél több támogatót szerezzen. Akár tudta akár nem, hazugság volt amit állított. Egy gerinces ember nem állít olyat amiben nem biztos ez a jóindulatú megállapítás. A rosszindulatú pedig az,hogy tudatosan vezette félre a jelenlévőket. A jellemét nézve ez nem meglepő.
A Fidesz szimpatizánsok nagy része bármit elhisz amit mondanak nekik és megerősítve érzik magukat hogy majd jó helyre fogják adni a voksukat..

Fulek 2014.04.01. 05:59:27

a 31-es út ami keresztül megy Jászjákóhalmán épp felújítás alatt van...., nem hogy megígérte, hanem el is kezdték a munkákat, tessék utána nézni...

Jászberényi lakos 2014.04.01. 10:11:25

@Fulek:
Nem kellene keverni a szezont a fazonnal. Csak nem azt akarod mondani, hogy az országos úthálózatot az önkormányzatoknak szánt pályázati pénzekből újítják fel. :)

Olvasni és értelmezni a blog arról szólt, hogy Pócs úr azt mondta hogy a Jászjákólhalmai önkormányzat nyert pénzt. Ez pedig nem igaz.
süti beállítások módosítása