2014.03.15.
13:56

Írta: JászBlog

Járvás István: közel 20 évig építette a jászsági Fideszt, majd félreállították

A Független Kisgazdapárt színeiben indul a választásokon az a Járvás István, aki egészen 2010-ig volt a jászsági Fidesz meghatározó alakja, majd súlyos betegségét kihasználva saját párttársa, Pócs János kiszorította őt a pártból. Előkerült egy 2010-es videófelvétel is, amely Járvás István megrázó vallomását tartalmazza Pócs Jánosról, valamint a vele szembeni eljárásról.

Sikeresen összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat Járvás István, aki immár a Független Kisgazdapárt színeiben kénytelen indulni az idei országgyűlési választásokon. Járvás István szinte a kezdetektől fogva részt vett a jászsági Fidesz építésében: 1990-től volt önkormányzati képviselő Jászapátin; 1993-től egészen 2010-ig vezető szerepet töltött be a helyi párt szervezésében és a választási kampányokban; emellett három cikluson keresztül volt országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben.

2008-ban azonban súlyosan megbetegedett, és ezt kihasználva, 2009-től fokozatosan elkezdték őt kiszorítani a pártból saját párttársai, Pócs Jánosék. A betegségből felépült, de addigra annyira meggyengítették párton belüli pozícióit, hogy 2010-ben párttársai már nem engedték elindulni sem az országgyűlési, sem az önkormányzati választásokon – hiába képviselte ő az országgyűlésben még 2006 és 2010 között is a jászsági Fideszt.

Egy 2010-es videófelvétel megrázó vallomást tartalmaz Járvás Istvántól. A felvétel a 2010-es országgyűlési választások után, az önkormányzati választások előtt készült Jászapátin, a testületi ülésen.

 

A vallomásban Járvás István egyértelműen nevesíti a Pócs-Borbás-tengelyt, amely felelős az ő félreállításáért. Az egykori képviselő a felvételen arra is céloz, hogy milyen eltitkolt szövetségek, hátba szúrások, kíméletlen és tisztességtelen eszközök vezettek az ő kiszorításához.

Járvás István a felvételen elmondja azt is, hogy nemcsak őt, hanem lányát is megpróbálták félreállítani Pócs Jánosék amiatt, mert elindult a 2010-es önkormányzati választásokon: kitiltották őt a Pócs János Gazda-Farmján üzemeltetett büféből, amely Járvás István szerint a „kocsmapolitizálás” legfőbb színtere. Egyes vélekedések szerint mindezzel Járvás István arra célozhatott, hogy a büfében választási időszakban ingyen osztják a mustáros virslit és a mézes pálinkát.

A felvételen Járvás István a Fidesz „fura urának” nevezi egykori párttársát, Pócs Jánost, és véleménye szerint sem ő, sem Borbás Zsolt nem tudják, mit cselekszenek. Majd később hozzátette azt is: „a tett maga az ember”.

Szólj hozzá!

Címkék: Fidesz Pócs János Járvás István Jászsági

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr165861562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása