2014.03.26.
13:17

Írta: JászBlog

Jászberényi Fidesz: Szabó Tamás lehet Pócs János második áldozata

Megdöbbentette a jászberényi fideszeseket a múlt héten napvilágra került Járvás-vallomás, amelyben a Jászságban 2010-ig meghatározó volt fideszes politikus arról számul be, súlyos betegségét kihasználva Pócs János hogyan állította őt félre a pártban. A berényi fideszesek szerint az eljárás kísértetiesen hasonlít a dr. Szabó Tamás jászberényi fideszes polgármesterrel szemben folytatott politikai hadjárathoz.

A jászberényi fideszesek eddig nem ismerték azt a felvételt, amelyen Járvás István arról számol be, Pócs János hogyan használta ki súlyos betegségét, és hogyan állította őt félre saját párttársa. Járvás István, aki közel 20 évig építette a jászsági Fideszt és egészen 2010-ig a helyi párt meghatározó alakja és országgyűlési képviselője volt, jelenleg a Független Kisgazdapárt színeiben indul a választásokon. A 2010-ben készült felvételen a volt fideszes politikus arról is beszámol, hogyan fenyegették meg lányát, amiért elindult az önkormányzati választásokon.

Bár a jászberényi fideszesek hallomásból ismerték már Járvás István esetét, ugyanakkor hiteles, első kézből származó információjuk nem volt arról, mi is történt; a felvételt Pócs Jánosék titokban tartották előttük.

– Jól ismerjük Pistát, sokat dolgoztunk együtt. Rendes, tisztességes nemzeti érzelmű ember, ezért sem értettük, miért kellett helyette Pócs Jánost indítani – mondta egy jászberényi fideszes forrásunk.

– Azt persze tudtuk, hogy beteg, és sejtettük azt is, hogy Pócs János és Borbás Zsolt tudatosan szervezkedtek ellene, máskülönben hogyan tudták volna tönkretenni egy olyan embernek a pályáját, aki a kezdetektől fogva itt volt, velünk volt – folytatta.

– De azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen kegyetlen és tisztességtelen módon állították őt félre. Most már minden érthető számunkra, és letisztult előttünk az is, hogyan próbálják most ugyanígy félreállítani Szabó Tamást csak azért, hogy megszerezzék a város feletti irányítást – fejezte be.

Ugyanaz az eljárás, ugyanazok az eszközök

Egy másik jászberényi forrásunk szerint Járvás István esete kísértetiesen hasonlít ahhoz a hadjárathoz, amelyet most Pócs Jánosék folytatnak dr. Szabó Tamás ellen:

– Először dr. Szabó Tamás háta mögött titkos szövetségeket kötnek párton belül; másodszor szép fokozatosan elvonják a hatásköreit, és ők irányítanak helyette; majd eláztatják, azt hazudják, a szocialistákkal szövetkezik, ami nyilvánvalóan nem igaz; ha pedig próbálná megvédeni magát, akkor árulónak kiáltják ki – mondta a dr. Szabó Tamást támogató fideszes forrásunk.

– Így Szabó Tamásnak – éppúgy, mint Járvás Istvánnak – nem marad más lehetősége, mint szótlanul, sőt, Pócs János mellett mosolyogva tűrje, ahogy félreállítják, hiszen nem bonthatja meg a pártegységet azzal, hogy mindent kitálal – tette hozzá.

Egy másik forrás úgy emlékszik, hogy Járvás István az utolsó pillanatig bízott Pócsban, hogy nem bánnak így el vele. Éppúgy, ahogy most dr. Szabó Tamás is bízik:

– A leggusztustalanabb az egészben az, hogy megvárták, amíg Járvás végigküzdötte a 20 évet a pártépítéssel és a szocialistákkal, majd ezek jönnek a semmiből, és ők aratják le helyette a babérokat – mondta.

– Most, hogy megismertük Járvás István félreállításának minden részletét, egyértelművé vált számunkra, hogy nem lehet bennük megbízni: hiába párttársuk Szabó Tamás, őt is kegyetlenül félreállítják, ha hagyjuk – tette hozzá.

Csak a választók védhetik meg dr. Szabó Tamást

Forrásaink szerint dr. Szabó Tamás csak úgy tudná megvédeni magát, ha kitálalna, de ezt a kampányban nem teheti meg:

– Ebben a helyzetben dr. Szabó Tamás éppúgy tehetetlen, mint Járvás István volt: csakis úgy tudná megvédeni magát, hogy nyilvánosan kitálal, és nekimegy Pócs Jánosnak. Ezt pedig épp a kampányidőszakban becsületből sem teheti meg; mert neki még van becsülete – mondta az egyik fideszes forrás.

– Így tehát ő maga nem tudja megvédeni magát, és mi is tehetetlenek vagyunk, mert a pártegységet fenn kell tartanunk. Pócs Jánostól csakis a választók védhetik meg dr. Szabó Tamást – folytatta.

Betett a fatuskó-ügy

Pócs János nemrég napvilágra került fatuskó ügye a jászberényi fideszeseket is meglepte. Forrásaink szerint ezzel Pócs János akár végleg elvághatta magát a pártközpontban:

– Pócs János a karácsonyi szűz máriás ügy után alapos fejmosást kaphatott pártközponttól. Szerintünk letiltották minden egyéni akcióról, ami látszik Facebook-oldalán is: tulajdonképpen nem csinál semmit azon kívül, hogy fórumokra jár, gyerekes vagy kutyás képet posztol, vagy éppen a központi anyagokat osztja meg. De egyéni kezdeményezése, akciója nincs, nem volt. Ehhez képest, most ezzel a fatuskós üggyel megint felhívta magára a figyelmet – mondják.

– Ilyen hibát véteni a kampány végén egyszerűen ostobaság. Pócs János vagy biztos a győzelmében, és nem törődik azzal, mit gondolnak róla; vagy egyszerűen nem bír magával, és valamiért nagyon kellett neki az a fa.

Jászberényben végleg elvágta magát Pócs

Mint a JászBlog korábban többször is megírta, a jászberényi fideszesek nem támogatják Pócs Jánost erőszakos modora, a kampányban elkövetett sok hiba, dr. Szabó Tamás tudatos kiszorítása, valamint Jászberény háttérbeszorítása miatt. Forrásaink szerint a Járvás-vallomás nyilvánosságra kerülésével most már kézzel fogható indokuk is van arra, miért határolódnak el Pócs Jánostól:

– A jászberényi fideszesek eddig is egyértelművé tették már, hogy Jászberény nem kér Pócs Jánosból: nem megyünk el kampányolni neki, nem megyünk el se a tüntetéseire, se a gyűléseire. Most azonban már kézzel fogható okunk, bizonyítékunk is van rá, hogy miért kell ezt tennünk – fejezte be.

2 komment

Címkék: Pócs János Járvás István dr- Szabó Tamás faügy

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr675879767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2014.03.29. 11:05:56

Ez eddig a leggyengébb kísérlet a jászsági fideszesek közötti bomlasztásra... Az eddigi cikkek legalább részben hihetőek voltak. Sajnos vagy sem miközben Pócs Jánost minősíti a cikk valójában Imre jóval gyengébb teljesítményt nyújt nála. Nála már egyértelműen kijelenthető, hogy a jászsági MSZP aktív tagja közül Balog Béla sokkal jobb lett volna. Állítólag már aktívan dolgozik azon, hogy polgármester jelöltként bizonyíthasson Jászberényben az ősszel.
Az hogy a jászberényi fideszesek nem támogatják Pócs Jánost pedig érdekes gondolat...biztosan véletlen, hogy még az apáti vásárban is együtt dolgoznak a fényképek alapján...
Ez a cikk nem más, mint egy nagy vicc....

Jászberényi lakos 2014.03.31. 17:57:08

@T_rozsa:
Ami azt illeti Pócs úr utcahosszal vezet a ha azt a teljesítményét nézzük hogy botrányaival tele volt az országos médium. Ha a Jászberényben lévő eseményeket nézzük, Pócs úr arrogánsan tolakszik Szabó Tamás elé még akkor is ha éppen semmi köze hozzá. Simán elképzelhető ,hogy ez nem nagyon tetszik néhány helyi fideszesnek. Legfeljebb ezt nem nyíltan fejezik ki, mert egy a tábor egy a zászló. Csak tessék-lássék állnak mellé.
Az "állítólag" -ról meg csak annyit, hogy állítólag akár én is dolgozhatok azon, hogy polgármester legyek.Az igazságtartalma kb. ugyan az.
süti beállítások módosítása