2013.12.01.
14:15

Írta: JászBlog

Jászberény kárára építené Pócs János Jászapátit?

Jászberény ellenpólusát építené fel Pócs János Jászapátin, ha ő lenne a Jászság kizárólagos képviselője és saját embere kerülne a polgármesteri székbe – állítják forrásaink. Ezzel Jászberénytől forrásokat, lehetőségeket és városi funkciókat vonnának el, ami már most megkezdődött azzal, hogy Jászberény mellett Jászapátin is létesült járási hivatal, pedig semmi sem indokolta. Egyesek szerint Pócs János egész Jászberényt büntetné amiatt, mert itt nincs befolyása, nincsenek szövetségesei.

A jászberényiek szerint minden jel arra utal, hogy Pócs János a Jászság új központját építi Jászapátin, és háttérbe szorítaná Jászberényt, ha ő lenne a Jászság kizárólagos képviselője – állítják forrásaink.

„Pócs János jászapáti lakos, ott polgármester, ott vannak a vállalkozásai és a hozzá hű párttársai” – mondják. „Jászberényben nincs befolyása, nincsenek szövetségesei, és hiába szavazta meg a jászberényi Fidesz, itt még párton belül is alacsony a támogatottsága” – magyarázzák berényi forrásaink.

„Ha Jászapáti szerepe felértékelődik a Jászságban, akkor vállalkozásai és személyes hatalma is felértékelődik. Ez ilyen egyszerű. Ehhez azonban az kell, hogy Jászberénytől forrásokat és lehetőségeket vonjon el Jászapáti javára, hogy Jászapáti képes legyen felfejlődni a jóval fejlettebb Jászberényhez” – tették hozzá.

 

Két járás egy Jászságban?

Jól példázza Pócs János Jászberénnyel szembeni céljait a járási hivatalok kijelölése. „Semmi sem indokolta volna, hogy Jászberény mellett Jászapátin is legyen járási hivatal. Pócs János azonban mégis kiharcolta, csak azért, hogy Jászapátinak is legyen, és emelje a település súlyát Jászberényhez képest” – mondják.

„Nekünk semmi bajunk nincs a jászapátiakkal, és meggyőződésünk, hogy nekik sincs bajuk velünk. Ezt a konfliktust Pócs János gerjeszti megrögzött hatalom-mániájával. Pedig össze kellene fognunk” – mondják.

 

Személyes elégtétel?

„Pócs Jánost mindig is zavarta, hogy Jászberényben nem tud labdába rúgni, egészegyszerűen azért, mert ez egy olyan város, ahol nem tud megfélemlíteni senkit sem, itt nincs hatalma felettünk” – mondják. „Ha tehette volna, itt is beleszólt volna az iskolaigazgatók kiválasztásába, nem törődött volna a szülők és a pedagógusok akaratával. De itt ezt nem tudta véghezvinni” – folytatják.

„Sokszor úgy érezni rajta, hogy elégtételt akar venni rajtunk amiatt, mert nem uralkodhat felettünk úgy, mint Jászapátin, és egész Jászberényt büntetni akarja” – mondta egyik forrásunk.

 

Jászapáti vagy Jászberény?

„Gondoljunk csak bele! Ha ő lenne az országgyűlési képviselő, akkor hova érkezne több fejlesztési forrás? Jászberénybe vagy Jászapátira? Kiért lobbizna erősebben? Jászapátiért vagy Jászberényért? Hol próbálna több munkahelyet intézni? Jászberényben vagy Jászapátin? Kinek akarna jobban megfelelni? A jászapátiaknak vagy a jászberényieknek?” – sorolják kérdéseiket a berényiek.

„A válasz nagyon egyszerű: oda érkezne több fejlesztés és munkahely, ahová jobban kötődik, ahol él: Jászapátira. És észre sem vennénk, hogy egyre több térségi-közigazgatási funkciót, feladatot már Jászapáti látna el Jászberény helyett” – tették hozzá.

 

Munkahelyteremtés: csak Jászapátin?

Forrásaink arra is felhívták a figyelmet, hogy Pócs János már most egyértelművé tette, csak Jászapátival törődik, a többi települést mellőzi: „Legutóbbi interjújában, amiben a munkahelyteremtésről beszél, azt mondta, hogy mindent megtesz azért, hogy Jászapátin minél több munkahely legyen, és aki dolgozni akar Jászapátin, annak mindig lesz munkája” – idézi Pócs Jánost egyik forrásunk.

„Azt most ne is részletezzük, hogy hány munkahely jött létre Jászapátin az elmúlt három év alatt – egy sem. Az igazi kérdés az, hogy mi lesz a többi településsel? Ott nem kell munkahelyet teremteni? Jászsági képviselőként azokról miért nem beszél? Miért csak a jászapátiaknak akar kedvezni?” – tették fel többen is a kérdést.

 

Ezért kell mennie Szabó Tamásnak?

„Pócs Jánosnak valójában a polgármesteri szék is azért kell, hogy Jászberényt is irányíthassa, ne csak Jászapátit” – állítják forrásaink. „Ha a saját embere, bábja kerül a polgármesteri székbe, már senki nem tarthatna ellent sem Pócs Jánosnak, sem Jászapátinak. Kíváncsian várom, kivel hozakodik elő, vannak tippjeim” – tette hozzá berényi forrásunk.

Szólj hozzá!

Címkék: jászberény jászapáti ellenpólus

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr145669999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása