2014.03.25.
14:28

Írta: JászBlog

Pócs János fatuskói: magas szállítási számla, feljelentések, letiltások, cáfolt nyilatkozat

Nem tudni, hogy túlszámlázás történt-e vagy a számlák hitelességéhez fér kétség a Pócs János birtokára került állami fatuskók ügyében. Mindenesetre úgy tűnik, a fideszes képviselőjelölt irreálisan nagy összegű számlákkal igazolta, hogy fizetett a 31-es útról kivágott fatuskók és gyökerek szállításáért. Az ügyben Pócs János feljelentetést tett, és letiltatta cikkeinket. Így vélhetően neki, a számlát kibocsátó cégnek, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek is magyarázatot kell majd adnia az ügyben. Emellett az összes hozzászólás nyilvánosságra hozásával cáfoljuk Pócs János azon állítását, miszerint töröltük válaszát.

A nyilvánosságra került számlák tanulsága szerint Pócs János 355 ezer forintot fizetett az általa „értéktelen hulladék”-nak nevezett fatuskók és gyökerek szállításáért. Ennyi pénzért – mai árakon számolva – akár 100 mázsa aprított tűzifát is vehetett volna, ami több kérdést is felvet. Kiváltképp annak fényében, hogy szakértők szerint a birtokára került fák értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot.

1. Miért fizetett Pócs János 355 ezer forintot olyan fák szállításáért, melyek nem érnek többet 50 ezer forintnál?

2. Ha „értéktelen hulladék”-hoz jutott hozzá, miért fizetett ki ennyi pénzt?

3. Vajon túlszámlázás történt, vagy a számlák hitelességéhez fér kétség?

Feljelentések, letiltások

Az ügyben megjelent cikkeink nyomán Pócs János feljelentést tett, és letiltatta cikkeinket oldalunkról. Ilyenformán – amennyiben az ügyben vizsgálatra kerül sor – vélhetően magyarázatot kell adnia mind neki, mind a számlát kibocsátó cégnek a számlák hitelességéről, emellett várhatóan az állami Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek is magyarázatot kell adnia arra, hogyan kerülhettek a fák Pócs János birtokára.

Újabb ellentmondás Pócs János nyilatkozatában

Ráadásul egy újabb ellentmondásra derült fény Pócs János tegnapi nyilatkozatával kapcsolatosan. Az MTI-nek nyilatkozva ezt írta: „Az igaztalan vádjaikra legutóbb küldött válaszomat és a bizonyítékul csatolt dokumentumokat feltöltöttem az oldalukra, ám azt azonnal letörölték.”

Mindez egyszerűen nem igaz. Ezennel nyilvánosságra hozzuk az összes, ügyben érkezett kommentet, hozzászólást, azokat, is, melyeket valamilyen okból moderáltunk, töröltünk az oldalról.

Pócs János nem szólt hozzá, nem töltött fel semmit sem, így nem is tudtuk azokat törölni. Íme:

comm3.png

comm1.png

comm5.png

comm2.png

comm4.png

Összesen két hozzászólást moderáltunk: az egyik éppen egy Pócs Jánost gyalázó hozzászólás volt; a másik a Fidesz Pusztamonostoré, mert egyetlen politikai szervezeteknek sem biztosítunk semmilyen felületet sem. Pócs János állításával szemben a tény az, hogy a nevével senki nem tett közzé az oldalon semmit sem.

1 komment

Címkék: számlák Pócs János fatuskók

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr685878460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jászberényi lakos 2014.03.28. 14:36:21

" Nem hibázott. Vette, Számlával igazolhatóan."

Kedves Ildikó!

Akkor, hogy finoman fogalmazzak Pócs úr nem normális. A másik lehetőség, hogy nem azt a számlát esetleg hamis számlát mutatott be. Melyik normális ember szerez be 355 ezer Ft -ért 50 ezer Ft értékű fát.
Akár melyik eset is igaz ilyen ember nem való se parlamenti képviselőnek se polgármesternek. Mert vagy hazudik vagy nem tud a pénzzel bánni.
süti beállítások módosítása