2014.02.16.
10:27

Írta: JászBlog

Aggódnak a fideszesek: Pócs kétségbeesetten reagál

Kétségbeesetten reagálja le Pócs János, hogy a választásokhoz közeledve egyre gyengébbek pozíciói a Jászságban és a saját pártjában egyaránt – állítják fideszes forrásaink. Múlt héten kudarc kudarc hátán érte a képviselőjelöltet: saját pártja országos listáján csak a 101. helyre szorult, ami szinte biztosan nem ér mandátumot a választásokon; emellett visszaütöttek azok a Szekeres Imrét gyalázó névtelen szórólapok is, amit a jászságiak neki tulajdonítanak. Forrásaink szerint Pócs János egyre idegesebb, és emiatt még több hibát vét: erőtlen támadásokat indít Szekeres Imre ellen, de még lekövetni sem képes a szocialisták kampányát. Fideszes forrásaink szerint még most sem lenne késő, ha mást indítanának helyette; ismét erőszakosságra és belterjességre panaszkodnak.

Sok kellemetlenség érte múlt héten Pócs János fideszes képviselőjelöltet: kiderült számára, hogy saját pártja csak a 101. helyre tette az országos listán, ami szinte biztosan nem ér mandátumot a tavaszi választásokon, noha korábban éppen ő volt az, aki kudarcként értékelte Szekeres Imre 51. helyét a szocialisták listáján. Mint korábbi cikkünkből kiderült, ezt még a fideszes szavazók is Pócs János egyértelmű felsülésének tartják.

Ám itt még nem ért véget Pócs János múlt heti kudarcszériája: miközben Jászberényben egyre gyengébb, és saját pártja egyre inkább elutasítja, aközben szinte minden támadása, akciója visszafelé sül el: a hetekben megjelent Szekeres Imrét gyalázó névtelen szórólapokat a jászságiak 95 százaléka elítéli, tisztességtelennek tartja, és hiába bújt a névtelenség mögé terjesztője, a többség egyértelműen Pócs Jánost sejti az akció mögött.

Zavart kapkodás

– Pócs Jánosnak semmi nem jön össze, egyre idegesebb, és össze-vissza kapkod – állítják egyöntetűen forrásaink. – Most, hogy kiderült, a Fidesznek nem kell, és csak az utolsó helyek egyikét kapta meg az országos listán, hirtelen elkezdett csapkodni maga körül, hiszen számára is nyilvánvaló lett, a listáról nem fog bekerülni a parlamentbe. Ám ettől csak rosszabb lett, hiszen a kapkodásnak még nagyobb hiteltelenség a vége  – mondta egy jászerényi fideszes forrásunk.

– A Fidesz Jászság oldalán megjelentettek Szekeres Imréről egy állítólagos közvélemény-kutatást, amiben egyetlen szám, egyetlen tényadat sem volt – folytatta. – Ez így teljesen hiteltelen: milyen közvélemény-kutatás az, amiben nincsenek számok, százalékok?! Ki hiszi ezt el?! – mondta csalódottan. – Hogyan magyarázzam én ezt meg a választóknak?! – fejezte be.

Egy másik forrásunk szerint Pócsék nemhogy irányítani nem képesek a kampányt, még másolni sem tudják Szekereséket.

– Egyértelmű, hogy Szekereséket próbálják másolni, de még ez sem megy nekik – folytatja. – Ehhez sem a megfelelő tudás, szakember- és aktivista-gárda nincs meg, mert Pócs minden értelmes embert riválisnak tartott, és kinyírt maga körül – mondta. – Egyelőre Szekeresék diktálják a tempót és a témákat, és ez egyáltalán nem tetszik a mieinknek. Egyre kevésbé hisznek Pócsban – tette hozzá. – Én már őszintén aggódom. Szerintem még mindig nem lenne késő, ha mást indítanának helyette, mert ez így egyre rosszabb – fejezte be forrásunk.

Visszaütnek a visszás ügyek

A fideszesek szerint Pócs Jánosra még saját plakátjai is visszaütnek, amik az elmúlt hetekben elárasztották a Jászságot:

– Most, a kampányban szembesülünk igazán azzal, hogy mennyi hibát vétett az elmúlt években Pócs János, amit most mi is megsínylünk – mondta a jászberényi forrás. – Az MSZP-nek elég csak a trafikügyet felhozni, és Pócs tehetetlenül nézi, hogy a saját plakátjain hülyét csinálnak belőle az MSZP Jászságon.

– S mi a válasza erre Pócsnak? – teszi fel a kérdést. – Megint csak kapkod, és kétségbeesetten reagál – folytatta. – Egy szánalmas nyílt levelet intéz Szekereshez, amiben még kérdezni sem tudnak, és megismétlik azokat a vádakat, amiket Szekeres már ezerszer megcáfolt – folytatta. – Ez így nagyon kevés lesz. Ezek olyan gyenge próbálkozások, amikre Szekeres már nem is reagál. Pócs viszont mást sem tesz, mint egyfolytában reagál – fejezte be.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr645816543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pupu Teve 2014.02.18. 20:27:07

Tisztelt Jászok! Sokáig gondolkodtam, hogy elmondjam-e nektek az esetemet Szekeres Imrével. Arra jutottam, hogy igen. Én sokra tartottam-tartom Imrét. A teherbírását, aktivitását. Követtem a facebook-on, évek óta elolvasok tőle minden interjút Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy valamit nem jól csinál. Észrevettem ugyanis, hogy Imre bár honvédelmi miniszter volt, 2010-től kezdve egyáltalán nem foglalkozott a honvédséggel, a vezetéssel a parlamentben. Nem lett tagja a honvédelmi bizottságnak, ahol a meglévő ismeretei alapján számon kérhette volna az új fideszes vezetést, mi zajlik a honvédségnél. Márpedig egy ekkora rendszerben biztosan található korrupció, visszaélés. Olyanok például, mint amelyekért őt is elővették, amikor miniszter volt. Ez nekünk nagyon fontos lett volna, ami különösen most, a választásoknál érzékelhető. Ám mi történt? Semmit sem tudunk a mostani helyzetről, mert ő ezzel egyáltalán nem foglalkozott, amit egyszerűen nem értek. Míg nálunk sokszor dőlnek meg az emberek, fideszes ügyek meg nincsenek. Felhívtam Imre figyelmét, hogy az egész MSZP-re nézve megengedhetetlen az ilyen ügyek elhanyagolása, üzentem neki, de a füle botját sem mozgatta rá. Sőt, ahelyett, hogy előbányászott volna fideszes ügyeket, kitiltott a facebook-járól. Most, a választások előtt már látszik, hogy a honvédségi ügyek elhanyagolása végzetes hiba volt.
Szekeres Imre a párt alelnöke. Ő az egész MSZP-t képviseli. Nem teheti meg, hogy kicsinyes érdekeket helyez előtérbe az egész szervezet érdekei előtt. Senki sem fogadhatja el ezt az elfogadhatatlan magatartást, sőt, ösztönözni kell őt, hogy foglalkozzon végre a Fidesz korrupciós ügyeivel is, ami a honvédségnél, a minisztériumban biztosan tetten érhető. Nem húzhatja ki magát ebből, hiszen nem véletlen tette oda a párt. Így aztán ellenzékben is van dolga, föl kell derítenie a gazdasági visszaéléseket és a nyilvánosság elé tárni. Hihetetlen lenne, hogy a Fidesznek ott nincs korrupciós ügye? Márpedig ő mindenkit ismer. Miért nem megy az ügyek után? Miért ilyen kényelmes? Pár telefon a főtiszteknek, és kapná az infót. Ha pedig a győzködés sem megy, akkor nem szabad őt képviselőnek indítani. Mert ugyanezt fogja csinálni. Így nem lesz kormányváltás!
süti beállítások módosítása