2014.03.18.
12:25

Írta: JászBlog

Kiakadtak a jászárokszállásiak: meghekkelt nemzeti ünnepen

Általános a felháborodás Jászárokszálláson, amiért a március 15-i ünnepi műsor végén a tankerületi igazgató utasított egy gyereket, hogy kérje fel Pócs János fideszes országgyűlési képviselőjelöltet, hogy mondjon beszédet.

Március 15-én a jászárokszállási iskolások is ünnepséggel készültek, melyet Művelődési Házban rendeztek meg. Az előzetes tervek szerint – a választási kampányra való kiemelt tekintettel – egyetlen politikus, jelölt sem volt része az iskolai ünnepnek, illetve a megemlékezésnek.

A gyerekek színvonalas előadása után azonban Birinyi János tankerületi igazgató – aki korábban egyébként fideszes polgármesterjelölt volt a városban – utasította az ünnepi műsort levezénylő bemondó kislányt, hogy műsoron kívül kérje fel Pócs Jánost, hogy mondjon beszédet. Pócs János az „invitálást” el is fogadta, és az ünnepi műsort megköszönve meghívta a gyerekeket és a tanárokat egy parlamenti látogatásra, melynek költségeit ő vállalja.

Az eset miatt általános a felháborodás a városban, mondván: Pócs Jánosék meghekkelték az iskolások ünnepi műsorát. Általános vélekedés emellett az is, hogy semmilyen ünnepi rendezvényen nincs helye a politikának – kiváltképp kampányidőszakban; a tankerületi igazgató pedig egyetlen gyereket sem utasíthat az iskolában – neki legfeljebb az iskolaigazgatóval és a tanárokkal van dolga.

– Utoljára a Rákosi-korszakban, a tanácselnökök viselkedtek így: megkérették magukat, hogy beszélhessenek, ők pedig „vonakodva” eleget tettek a „kérésnek”. Hihetetlen átlátszó, és hihetetlen, hogy ennyire hülyének néznek minket – mondta egy jászárokszállási nő.

Egy másik asszony, akinek a gyereke szerepelt is a műsorban azt mondta:

– Ezek a gyerekek rengeteget készültek, dolgoztak erre a műsorra. Erre jön a tankerületi igazgatónak álcázott pártkatona, és egy szempillantás alatt tönkreteszi a munkájukat az álságos politikai akciójával – mondta. – Másnap ugyanis senki nem arról beszélt, hogy milyen ügyesek voltak a gyerekek, hanem arról, hogy Pócs János és társai milyen gusztustalanul viselkedtek. És egyébként is: hogy merészelik utasítgatni a gyerekeinket?!  – tette hozzá.

Mások azt kifogásolták, hogy Pócs János olyan ígéretet tett, amit nem is biztos, hogy be tud tartani:

– Egyáltalán nem biztos, hogy április 6-án Pócs nyeri a választásokat – mondta egy férfi. – Így tehát nem is ígérhette volna meg a látogatást a gyerekeknek és a tanároknak. Vagy más helyett ígért? Adott esetben Szekeresnek kell majd állnia helyette? – tette fel a kérdést.

A gyerekeknek felajánlott parlamenti látogatások Pócs János kapcsán egyébként az országos sajtóban is nagy visszhangot kaptak: a Vastagbőr szerint ugyanis Pócs János tudatosan hazudott a jászfényszaruiaknak akkor, amikor Facebook-oldalán azt állította, hogy az ő tiszteletükre tartottak díszőrségi bemutatót, hiszen neki tudnia kell: az őrség rendszeresen tart ilyen bemutatót, nem csak a jászfényszaruiak kedvéért. 

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti ünnep Jászárokszállás Pócs János Birinyi János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr915867533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása