2014.02.25.
13:02

Írta: JászBlog

El a kezekkel a jászoktól! El a kezekkel a jászok történelmétől!

Mint korábban megírtuk, Pócs János és Fidesz politikai célokra használja fel a jászok öntudatát és történelmét. Az alábbiakban az Egy Jobb Jászberényért Egyesület közleményét közöljük:

EL A KEZEKKEL A JÁSZOKTÓL! EL A KEZEKKEL A JÁSZOK TÖRTÉNELMÉTŐL!

Az Egy Jobb Jászberényért Egyesület tiltakozik az ellen, hogy bárki politikai céllal félremagyarázza a Jászok történelmét és a szaktekintélyek által is alátámasztott, illetve elismert történelmi tényeket.

A Jászságban eddig soha nem volt még példa arra, hogy nyilvánvaló politikai céllal bárki a jászok öntudatát megpróbálta volna manipulálni, és egyedülálló történelmi múltunkat tudatosan félremagyarázza – Pócs János és Fidesz most ezt teszi.

De mi, itt a Jászságban nem kérünk a történelemhamisításból! Nem kérünk abból, hogy más szavait tudatosan félreértelmezzék és elferdítsék! Nem kérünk abból, hogy a jászok történelmét bárki ellenfelei megbélyegzésére és gyűlöletkeltésére használja fel, illetve hamisítsa meg.

Jászsági mivoltunkat, büszkeségünket, múltunkat és hagyományainak a választási kampányok időszakában is tiszteletben kell tartania minden politikai pártnak. Bárki, aki politikai célra használja a jászok hagyományát, egyedülálló történelmét és öntudatát, az a Jászok ellen cselekszik.

Jászberény, 2014. február 25.

Egy Jobb Jászberényért Egyesület

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr695832151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JászokGyásza 2014.02.25. 16:14:57

Na nehogy már egy Magyar Levente meg az egyesülete mondja meg mi a Jász öntudat, mikor nem is jász!
A helyett, hogy sűrű elnézés kérések közepette eltűnne, van pofája nyilatkozatokat kiadogatni?
Mindenki hallotta, olvasta mit mondott, ne ferdítsen, ne hazudjon, mint a "haverjai"!

viragildi 2014.02.25. 16:40:35

Ahhhh, micsoda nemes felháborodás! Akkor legyen kedves az egyesület ugyanekkora arccal felsorolni azokat a genetikai problémákat, amikre Magyar Levente célzott a beszédében! Csak, a félreértés elkerülése végett!

Keveházi Gábor 2014.02.25. 16:43:04

Nah, Pócs már megint ideküldte a buta kommentelőit! Dolgozni kellene képviselő úr, dolgozni!

Pupu Teve 2014.03.01. 19:08:58

Emberek, Magyar Levente inkább ne pofázzon többé, hanem most már duguljon el! A jász-ügyet bebuktuk, mindenki pontosan tudja, hogy ez az ember kezelhetetlen. Legközelebb inkább adjon neki valaki egy kis pénzt, hogy áztassa magát valahol, mint hogy bennünket áztasson.

T_rozsa 2014.03.02. 11:51:01

Szerintem az egész cikk nem szerencsés ebben a formában. Nem magyarázkodni és ferdíteni kellene az elhangzottakat, ahogyan már leírtam az előző hozzászólásomban, hanem elhatárolódni a jászsági MSZP-nek. Ez vonatkozik Balog Bélára és Gedei Józsefre is nemcsak az Imrére! Jászberényben baloldali fórumon politikus még ennyire vállalhatatlan dolgot nem mondott.

Jászberényi lakos 2014.03.02. 19:15:57

Olvasva a kommenteket minő furcsaságokat lehet észrevenni. Magát szocialistának minősítő nick tökéletes hozza hozzászólásaiban a Fidesz megbízásából író bértollnokot.
De nézzük a tényeket. Történelmi tény, hogy a jászok endogám (egymás között házasodó) népcsoport. Az is tény hogy vérségi kapcsolatban lévő szülők esetén probléma lehet az utódoknál.
Hogy ilyen rokoni házasság előfordult –e jászoknál fogalmam sincs.
Egy viszont biztos. A mostani jobb és baloldali felfokozott választási kampányban egyes kommentelők megpróbálnak éket verni az összefogás egyes tagjai között és egymás ellen hangolni őket.
A fentiek miatt nem tudom miért is kellene bárkinek bárkitől elhatárolódnia.

JászokGyásza 2014.03.09. 13:13:25

@Jászberényi lakos: Hangolja a fene egymásnak ellen ezeket a szerencsétleneket. Nekem külön öröm végignézni, ahogyan együtt tűnnek el a süllyesztőben. Magyar még csak nem is jász ember. Ne akarjon már történészt játszani, mert hülye hozzá. A Szekeres családban meg lehet, hogy egymással háltak a vér szerinti rokonok, és ezért genetikai probléma lépett fel, de a jászok kikérik maguknak az összehasonlítást a saját családjuk és Szekeres Imre felmenői között!
süti beállítások módosítása