2014.02.09.
13:48

Írta: JászBlog

Megbukott Pócs János a Fideszben: csak a 101. a párt országos listáján

Pócs János csak a 101. helyet kapta a Fidesz országos listáján, ami szinte biztosan nem ér mandátumot a 2014-es országgyűlési választásokon. A fideszes politikus korábban maga nyilatkozott úgy Szekeres Imre 51. helyéről az MSZP listáján, hogy már a saját pártja is mellőzi a szocialista politikust. Ehhez képest Pócs János 101. helye nehezen értelmezhető másként, mint bukásként. 

Véglegesítette a Fidesz választmánya a párt országos listáját, amit közzé is tettek a fidesz.hu oldalon. Ebből kiderül, hogy a Jászság fideszes képviselőjelöltje csak a 101. helyre került az országos listán, ami szinte biztosan nem ér mandátumot a választásokon.

Pócs János korábban Szekeres Imre 51. helyéről úgy nyilatkozott, hogy „Szekeres már a bukott baloldalnak sem kell”. Ehhez képest ő lényegesen hátrébb került saját pártja listáján, ami saját logikája szerint csakis bukásként értelmezhető.

– Erre biztosan nem számított, hiszen akkor nem nyilatkozott volna így Szekeres 51. helyéről – mondta egy fideszes forrásunk. – Vélhetően úgy gondolta, hogy lényegesen előrébb kerül az országos listán, mint Szekeres, ehhez képest egyértelmű kudarc a 101. hely – folytatta. – Ez is csak azt jelzi, hogy elvesztette a Fidesz bizalmát, hiszen ha más 51. helyére azt mondom, hogy rossz, akkor a saját 101. helyemet nem magyarázhatom másként, csak katasztrófaként – fejezte be.

blogfotó.png

– Ez lényegében egy beismerő vallomás – mondta egy másik, jászberényi forrásunk. – Annak beismerése, hogy megbukott a párton belül. Az igazán nagy baj azonban az, hogy Pócs megint csak a saját csapdájába esett bele – folytatta. – Hiszen ha korábban nem szól be Szekeres 51. helyére, most senkit sem érdekelne az ő 101. helye. Így azonban ő maga leplezte le saját gyenge pozícióját a pártban, ami nehezen magyarázható másként, mint bukásként.

Mint azt korábban megírtuk, Pócs János sorozatos hibái a pártközpontban is rossz fényt vetettek rá: egyik ügye kapcsán magának a párt szóvivőjének kellett elhatárolódni az ország nyilvánossága előtt a politikustól; és az elmúlt hónapokban többször is előfordult, hogy Pócs János miatt az egész párt negatív színben tűnt fel és magyarázkodni kényszerült az országos sajtóban.

2 komment

Címkék: országos lista Jászság Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005806150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Takács 2014.02.09. 17:16:02

Csak szeretnék ha megbukna, de nem fog.

Csalód-ott 2014.02.09. 18:44:42

Már legalább két éve bukott ember,csak a nyelve tartotta fenn.A felesége valószínű talál neki vezetőbeosztást a dinnyeföldön.Permetezhet,traktorozhat.Az a neki való!
süti beállítások módosítása