2013.11.18.
11:15

Írta: JászBlog

Kiakadtak a jászapátiak

„Mióta háztartást vezetek, egyszer sem fordult elő, hogy azon kellene rágódnom, miből lesz húsom a karácsonyi töltött káposztához. Most ez a helyzet” – mondta egy jászapáti asszony annak kapcsán, hogy általános felháborodást váltott ki a városban, hogy Pócs János pártpolitikai ügyekkel foglalkozott a képviselőtestület legutóbbi ülésén, noha a városban egyre nagyobb a szegénység, egyre több a probléma.

Általános az elégedetlenség a jászapátiak körében amiatt, mert Pócs János az önkormányzat legutóbbi testületi ülésén az elmúlt hároméves tevékenységét magyarázta és a Fidesz belső megosztottságával foglalkozott a település problémái helyett. Pócs János maga hozta nyilvánosságra az erről készült felvételt: https://www.youtube.com/watch?v=Nk1qdLd-kzQ&feature=youtu.be

„A képviselőtestületi ülésen nincs helye politikának” – mondták a jászapátiak. „Ott a város ügyeivel, a mi problémáinkkal kellene foglalkozni, nem pedig Pócs János és a Fidesz pártügyeivel, belső megosztottságával. Erre nem vagyunk kíváncsiak, ebből nem kérünk” – tették hozzá.

„Lenne épp elég dolga a polgármesternek és az egész városvezetésnek, mint hogy önmagukkal foglalkozzanak” – mondták mások. „Közeleg a tél, egyre hidegebbek az éjszakák, és sok család már annyira szegény, hogy még éjszakára sem tudnak befűteni a gyerekeknek, mert nincs tüzelőjük. Ezzel kellene foglalkozniuk a „nagyra becsült uraknak”, nem a pártjaikkal” – tették hozzá.

„Igen” – helyeselt egy másik asszony. „Mióta családom van és háztartást vezetek már vagy 40 éve, még egyszer sem fordult elő, hogy azon kellene rágódnom, miből lesz húsom a karácsonyi töltött káposztához. Most ez a helyzet, még sosem voltam ennyire szegény. Szégyellem magam, pedig nekik kéne. Mert le se sz*rnak bennünket, nem segítenek rajtunk, csak magukkal meg a pártjaikkal foglalkoznak még az önkormányzatban is” – mondta egy 60 év körüli jászapáti asszony.

„Még sosem fordult elő, hogy az önkormányzat képviselőtestületi ülésén ilyen nyíltan pártpolitizált volna egy polgármester. Ez tényleg elfogadhatatlan” – erősítette meg egy jászapáti férfi. „Láttam a felvételt, és az igazán visszataszító az volt, hogy Pócs János vádaskodásaira az ellenzéki és független képviselők még csak nem is reagálhattak, mert nem kaptak szót. Úgy könnyű keménykedni és nagyfiúnak lenni, ha a másik még csak nem is szólhat” – tette hozzá.

A képviselőtestületi ülésen nemcsak Pócs János, hanem Dr. Völgyi István alpolgármester is nyíltan pártpolitizált a jászsági Fidesz megosztottságáról és Pócs János jászberényi elutasítottságról megjelent hírek kapcsán, emellett a képviselőtestületi ülésen reagáltak az MSZP azon nyilvánosan megjelent állításaira is, miszerint Pócs János azokkal az eredményekkel büszkélkedik, melyek alapvetően az előző városvezetés érdemei – a független és MSZP-s képviselők ezeket az ügyeket nem vitték a képviselőtestületi ülés elé.

Az általunk megkérdezett jászapátiak szerint ezeknek az ügyeknek semmi keresnivalójuk nincs a testületi ülésen, mivel alapvetően pártpolitikai ügyek: „ezeket meg lehet vitatni a nyilvánosság előtt, vitákon és pártfórumokon, ott a helyük” – állítják egyöntetűen a jászapátiak. 

Szólj hozzá!

Címkék: pártpolitika képviselőtestületi ülés Jászapáti Pócs János Dr. Völgyi István

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr235641526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása