2013.05.01.
09:58

Írta: JászBlog

Trafikbotrány: Pócs János nem válaszolt

Megküldött válaszában egyetlen konkrét kérdésre sem válaszolt Pócs János országgyűlési képviselő, Jászapáti polgármestere a trafikügy kapcsán. Így nem tudhattuk meg, hogy az állami trafikpályázaton nyertes Pócs Jánosné az ő felesége-e, továbbá arra sem adott választ, volt-e bármilyen szerepe abban, hogy kik nyertek a Jászságban dohányárusítási koncessziót. Pócs János arra hivatkozva nem válaszolt, hogy „nem létező személyekkel, nem tudok vitatkozni”.

Kedden a JászBlog levélben kereste meg Pócs János országgyűlési képviselőt, Jászapáti polgármesterét a trafikügy kapcsán, miután múlt héten a JászBlog megírta, Jászapátiban Pócs János polgármester, országgyűlési képviselő felesége is nyert az állami pályázaton, emellett két másik fideszes, illetve Fideszhez közel álló személy, Borbás Zsolt és Kalmár Rozália is trafiküzemeltetési jogot nyert a városban.

Levelünkben többek között azt kérdeztük a fideszes politikustól, hogy – mint ahogy azt országszerte több fideszes politikus is beismerte – volt-e bármilyen szerepe abban, hogy kik nyerhettek a Jászságban dohányárusítási koncessziót. Megkérdeztük azt is, hogy az állami pályázatokon nyertes Pócs Jánosné a felesége-e, összesen hány pályázatot nyújtott be és mennyit nyert, valamint hogy korábban foglalkoztak-e dohányárusítással. (A Pócs Jánosnak küldött kérdések itt megtalálhatók.)

A kérdésekre adott válaszok helyett Pócs János elküldte a JászBlognak a térségi Fidesz korábbi, trafikügyben adott reakcióját, valamint egy, a kérdéseinkre konkrét választ nem adó nyilatkozatot.

Ebben Pócs János azt hangsúlyozta, hogy a „vádaskodás a baloldal kétségbeesett és mocskos hadjárata”, amely figyelemelterelés „arról a tényről, hogy kiderült az alvilággal is képesek voltak lepaktálni”. Mint válaszában írta, egy teljesen nyílt, előre közölt játékszabályokkal zajló pályázat zajlott, melynek célja az volt, hogy jóval kevesebb helyen, nehezebben hozzáférhető legyen a cigaretta.

Szerinte az állami trafikpályázattal 6000 magyar embernek teremtenek munkahelyet, és nem hagyják, hogy „ezen is a multik kaszáljanak” – a trafikok magyar vállalkozások, magyar családok kezébe kerülnek. A térségi Fidesz korábbi válaszából az is kiderült, hogy Pócs János évek óta működő büféjében kíván cigarettát árulni.

Az országos trafikbotrányról egyre több részlet derül ki: immár fideszes politikusok is elismerték, hogy politikai alapon és személyes kapcsolatok útján történt azok kiválasztása, akik dohányárusítási jogot nyertek. Pócs János azonban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miként fordulhatott elő, hogy a felesége is nyert a pályázaton, mint ahogy az sem, hogy a térség meghatározó fideszes politikusaként volt-e bármilyen szerepe a trafikok elosztásában.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr875259117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

János Csik 2013.05.05. 21:08:47

Pocs,paraszt-(elnezest akik,azok!nem sertegetni akarom oket)polgarmester szokincse sajnos ebben mutatkozik meg!Nem is ertem,ennyi esszel hogyan lehet ilyen fontos beosztasban?!'60-as eveket idezi!Templom felujitasra tudott penzt kihajtani a mi adonkbol!Erre van esze,dohogyunkhekyet hozzon Apatira,arra nincs!Nem mer kerni a nagyvezirtol!!
süti beállítások módosítása