2013.03.27.
21:04

Írta: JászBlog

A vélemény (még) szabad a Jászságban is

Pócs János országgyűlési képviselő Facebook-oldalán reagált múlt héten megjelent véleménycikkemre. Állítása szerint ezen az oldalon Szekeres Imre hiányolta a párbeszédet és gyalázta a kormánypárti rezsicsökkentést. Ám én sem Szekeres Imre, sem politikus nem vagyok. Egyszerű állampolgárként jobban, könnyebben akarok élni, és ebben kérem a politikusok együttműködését. Kikérem magamnak, hogy bármely politikussal vagy politikai erővel azonosítsanak – kikérem magamnak Pócs János vagdalkozását.

Hogy miért nincs együttműködés? Miért nincs párbeszéd? Hát ezért. Mert ha bárki megfogalmaz egy véleményt, még csak nem is feltétlenül kritikát, arra támadás a válasz: Pócs János múlt heti véleménycikkemre, amelyben az áfa- és árcsökkentés kapcsán a párbeszédet hiányolom, politikai támadással reagált. Pedig még csak nem is személyesen vele, hanem a párbeszéd hiányával kapcsolatos ellenérzéseimet fogalmaztam meg – nyilván oka van, hogy magára vette a kritikát.

Mindazonáltal Pócs Jánosnak is tudomásul kell vennie, hogy nemcsak azok a vélemények léteznek, amelyek a Fidesz szócsövévé süllyesztett helyi médiában megjelennek. Vannak más, neki ellentmondó vélemények is – ez enyém is ilyen.

Pócs János reakciója mindent elárul arról, hogyan vezeti a várost, hogyan viszonyul az emberekhez, hogyan viszonyul a hatalomhoz: „mindent szabad, amit ő megenged” és „aki nincs velünk, az ellenünk van”. És immár mindenki tudhatja, mire számíthat az, aki ellenvéleményt mer megfogalmazni.

Én mégis elmondom ismét: egyszerű állampolgárként hiányolom az együttműködést és a párbeszédet. Nem lehet minden javaslatot élből elutasítani. Mi, akik itt élünk a Jászságban és nincsenek nagy értékű ingatlanjaink és értékes, jól jövedelmező vállalkozásaink jobban, könnyebben akarunk élni. Már nem bírjuk elviselni az egyre növekvő terheket és árakat. Ezért gondoljuk, hogy érdemes párbeszédet kezdeni minden olyan javaslatról, ami a mi életünket tenné könnyebbé.

Ezért írtam ismét, ezért fogok írni a jövőben is, ha véleményem van.

R. S., Jászapáti

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr605176614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AKelemen Gábor 2013.03.28. 11:39:45

Miért nem adja meg a nevét e tartalmas cikk pallérozott trubadúrja?Mire utalhat az R.S.?Talán az emberi jellemére:Rohadt Szarhàzi?

Keveházi Gábor 2013.03.28. 16:22:04

Kedves AKelemen!

Az R.Sz. lenne. Bár onnan, Pócs-hivatalból érthető, hogy ez is meghaladja a képességeidet.
Egyébként a szerző - akivel mélyen egyetértek - kifejtette a cikkben (amit lehet, hogy el sem olvastál, csak írtál ide valamit), hogy Apátin mindenkinek félnie kell, aki fel meri vállalni a véleményét. Ezért nem nevesíti magát.

AKelemen Gábor 2013.03.29. 11:41:58

Persze!Név nélkül mindenkinek nagy a szája.Kivàncsi lennék,hogy a kedves szerző vajon személyesen is közölni merné-e ezen problémákat vagy csak gyáván a szemébe mosolyogna.Az ilyen gyámoltalan emberekből sajnos nem nézek ki többet.

Keveházi Gábor 2013.03.29. 18:59:02

Éppen ez a baj: nem lehet személyesen elmondani, mert aki meri, az szívja.
süti beállítások módosítása