2014.03.30.
17:09

Írta: JászBlog

Fatuskó-ügy: a jászságiak szerint Pócs János nem járt el etikusan

A jászságiak 86 százaléka szerint Pócs János nem járt el etikusan, amikor saját birtokára is vitetett a 31-es út felújítása során keletkezett famaradványokból – derült ki egy friss, a Jászság egészére kiterjedő, 1200 fős telefonos közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek 90 százaléka korábban nem hallott arról a lehetőségről, hogy a szállításért és rakodásért cserébe el lehetett hozni a fákat, noha 10-ből 9-en Pócs Jánoshoz hasonlóan éltek volna a lehetőséggel.

Alig pár nappal azután, hogy a JászBlog megírta, a jászságiak 20 százaléka már hallott arról, hogy a 31-es út felújítása során keletkezett famaradványok egy része Pócs János fideszes képviselőjelölt saját birtokára került, s mindezt be is ismerte a politikus – derült ki egy friss, a Jászság egészére kiterjedő, 1200 fős telefonos közvélemény-kutatásból.

A megkérdezettek túlnyomó többsége, 75 százaléka nem hiszi el, hogy Pócs János azért tudja csak a szállítást számlákkal igazolni, mert a szállítási és rakodási költségekért cserébe ingyen el lehetett hozni a fákat.

Ráadásul a jászságiak közül szinte senki – a megkérdezettek 90 százaléka – nem hallott korábban arról a lehetőségről, hogy a 31-es út építésének famaradványait ingyen el lehet hozni, csak a szállítási és rakodási költségeket kell megfizetni.

pushpoll_diagramm2.png

Mindez pedig azért problémás, mert a közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy ha tudtak volna a lehetőségről, akkor Pócs Jánoshoz hasonlóan a megkérdezettek 86 százaléka is élt volna ezzel a lehetőséggel, és a szállítási és rakodási költségekért cserébe ők is elhozták volna a 31-es út famaradványait.

pushpoll_diagramm3.png

A jászságiak túlnyomó többsége, 83 százaléka nem hiszi el azt sem, hogy Pócs János „értéktelen hulladék” szállításáért fizetett ki 355 ezer forintot.

Összességében pedig elmondható az is, hogy a jászságiak 86 százaléka, 10-ből 9 ember szerint Pócs János nem járt el etikusan, amikor magának is vitetett a fából.

pushpoll_diagramm4.png

Szólj hozzá!

Címkék: pócs jános fatuskó

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr795885877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása