2013.08.25.
10:56

Írta: JászBlog

Kilenc kis út vár még felújításra a Jászságban

Az MSZP 2002-2010 közötti kormányzása idején három jászsági négy számjegyű utat újítottak fel, emellett további négy út felújításáról döntöttek és rendeltek hozzá pénzt, melyek felújítására – több év késlekedés után – most került sor. 2010 óta azonban egyetlen jászsági út felújítása sem kapott támogatást az Orbán-kormánytól, noha maradt még legalább nyolc négy számjegyű út, melyek felújítása mára halaszthatatlanná vált.

A rendkívül rossz állapotú jászsági utak felújításában az MSZP nyolcéves kormányzása sem hozott áttörést: lényegesen kevesebb út felújítása valósult meg, mint amennyire az évtizedek óta elhanyagolt utak miatt szükség lett volna.

2007-ben megújult a Farmos-Jászberény közötti út (3117-es út); a Jászárokszállás-Jászberény közötti út (3203-as út); emellett 2006-2007-ben újult meg az Újszász-Jászapáti közötti, 3227-es út Jászkisért Újszásszal összekötő szakasza – a Jászapáti-Jászkisér közötti úthoz azóta sem nyúltak hozzá, pedig mára szinte járhatatlanná vált.

2007-ben az MSZP – a 31-es út felújítása mellett – további négy jászsági  út felújításáról döntött, melyek építése – többéves késlekedés után – most kezdődött el. Így uniós támogatásból valósulhat meg a Jászberény-Jászfelsőszentgyörgy (3109-es út), a Jászboldogháza-Jánoshida (3121-es út), az Abony-Újszász (3122-es út), valamint a Jászapáti-Jászszentandrás (3228-as út) közötti utak felújítása.

A Jászságban azonban további kilenc négy számjegyű kis út vár még felújításra a már említett Jászapáti-Jászkisér közötti útszakasszal együtt.

A Jászfényszaru-Zsámbok-Vácszentlászló településeket összekötő 3106-os út Jászfényszarutól egészen a megye határáig felújításra szorul. Ugyanez igaz a Jászfényszarut Boldoggal összekötő 3126-os útra, ám jelenleg ezek felújítására nincsenek kormányzati tervek.

A 2010-ben hivatalba lépő Orbán-kormány még kilátásba sem helyezte további hat, rendkívül rossz állapotban lévő út felújítását, noha Szekeres Imre jászsági képviselő 2011-ben módosító javaslatot nyújtott be a költségvetéshez, hogy az állam támogassa az utak felújítását. A kormánypárti Fidesz-frakció azonban nem támogatta, még szavazásra sem engedte a kérdést a parlamentben.

Így nem örülhetnek sem a jászboldogházaiak (3125-ös út, Jászboldogháza-Jászberény); sem jászárokszállásiak, jászágóiak és pusztamonostoriak (3231-es út, Jászárokszállás-Jászágó-Pusztamonostor). De nem tudni azt sem, mikor járhatnak jobb utakon a jásztelekiek és a jászjákóhalmaiak (3232-es út, Jásztelek-Jászjákóhalma); a jászkisériek és a tiszasülyiek (3225-ös és 3224-es út érintett szakasza, Jászkisér-Tiszasüly). Emellett várat még magára a Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly (3226 és 3224-es út érintett szakasza), valamint a Jászdózsai bekötőút (32134-es út, Jászárokszállás és Jászjákóhalma irányából) felújítása is.

Szólj hozzá!

Címkék: útfelújítás Jászság

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr815476109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása