2013.11.27.
09:18

Írta: JászBlog

Nem támogatták a fideszes képviselők a jászsági fejlesztéseket

Sem Pócs János, sem Dr. Szabó Tamás nem támogatta az Országgyűlésben Szekeres Imre költségvetés-módosító javaslatát, melyekben – többek között – a jászberényi elkerülő út befejezése szerepelt. Szekeres Imre szerint a két jászsági képviselő ismét bebizonyította, hogy fontosabb nekik a pártjuk, mint az itt élő emberek.

Továbbra sincs pénz a jászberényi elkerülő út harmadik ütemének befejezésére, mivel a kormánypárti képviselők – köztük a két jászsági képviselő Pócs János és Dr. Szabó Tamás – leszavazták Szekeres Imre költségvetés-módosító javaslatait. A szocialista képviselő azt javasolta, hogy a kormány stadionépítései és kommunikációs kiadásai helyett tíz jászsági fejlesztést finanszírozzon a költségvetés, ám ezek nem kaptak támogatást. A kormány 2010 óta egyetlen jászsági út felújítását, fejlesztését sem támogatta.

A szocialista politikus tíz módosító indítványt adott be hetekkel ezelőtt a költségvetéshez, amelyben a jászsági emberek által régen várt fejlesztésekhez kíván forrást szerezni. Korábbi ígéretéhez híven támogatást javasolt annak a három jászsági útnak a felújítására, amelyeket a helyben élők egy nyár végi szavazás keretében a legsürgősebbnek nyilvánítottak:

- A Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly közötti út felújítása - 2 milliárd forint

- A Jászapáti ás Jászkisér közötti útszakasz felújítása - 750 millió forint

- A jászdózsai bekötőút felújítása Jászárokszállás és Jászjákóhalma irányából - 1 milliárd 200 millió forint

Ezen felül olyan jászberényi beruházásokra javasolt forrást, amelyek mind a városi lakosság, mind pedig a térségben lakók életét komfortosabbá, illetve biztonságosabbá tehetik: 

- A Jászberényt elkerülő út III. üteme - 1 milliárd 200 millió forint

- A város központjában működő autóbusz-pályaudvar megállóinak korszerűsítése - 120 millió forint

- Az egykori huszárlaktanyához tartozó volt lovarda épületének városi közösségi térré alakítása - 120 millió forint

- A nagykátai úti kerékpárút felújítása - 20 millió forint

- A város ivóvízhálózatának rekonstrukciója - 1 milliárd 800 millió forint

- A Szent István Egyetem által fenntartott jégpálya fedetté alakítása - 200 millió forint  

- A hűtőgépgyári sportlétesítmények felújítása - 170 millió forint

Szekeres Imre korábban elmondta, hogy a felsorolt fejlesztésekre a labdarúgó-stadionok építésének költségeiből és a kormány kommunikációs kiadásaiból kíván pénzt biztosítani. „Ésszerűtlen ennyi pénzt luxusberuházásokra és kormánypropagandára költeni akkor, amikor az emberek valós és jogos igényeit szolgáló fejlesztésekre már évek óta nincs pénz. Luxuskiadások helyett az emberi igényekre figyeljünk” – fogalmazott. 

Végül a nyilvánosságon keresztül arra kérte Pócs János és Szabó Tamás országgyűlési képviselőket, hogy szavazzák meg az Országgyűlés ülésén az említett javaslatokat, és győzzék meg erről képviselőtársaikat is. A két jászsági képviselő azonban nem támogatta a jászsági fejlesztéseket.

Szekeres Imre az eset kapcsán úgy fogalmazott: „A jászsági képviselők eddig a kormány minden egyes megszorító intézkedését gondolkodás nélkül megszavazták. Ugyanilyen eltökéltnek kellene lenniük, amikor nem pártjukért, hanem az emberekért tehetnének. Ehelyett most ismét bebizonyították, hogy fontosabb nekik a pártjuk, mint az itt élő emberek”.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztések költségvetés jászberény Pócs János Szekeres Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr215660216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása