2013.10.25.
14:44

Írta: JászBlog

Belső harc a jászsági Fideszben: a jászberényiek nem kérnek Pócs Jánosból?

Immár nemcsak Dr. Szabó Tamás jászberényi polgármester országgyűlési képviselősége kérdéses, hanem 2014-es polgármester-jelöltsége is – állítják jászberényi forrásaink. Pócs János erőszakkal akarja félreállítani párttársát, a jászberényiek pedig attól tartanak, ha ő lesz a képviselőjük, ugyanazt az erőszakos politikát valósítja meg a városban, amit Jászapátin is. Pócs János visszás ügyei és uralkodó stílusa a jászberényi Fidesz-támogatókban is visszatetszést kelt.

Belső harcok dúlnak a jászsági Fideszben, aminek Pócs János jászapáti polgármester-képviselő a gerjesztője, Dr. Szabó Tamás jászberényi polgármester-képviselő pedig az elszenvedője – állítják nevük elhallgatását kérő jászberényi forrásaink. Pócs János és párttárs-barátja, Borbás Zsolt mindent maguk alá akarnak gyűrni a Jászságban, és hónapok óta azon dolgoznak, hogy erővel állítsák félre saját párttársukat, Dr. Szabó Tamást.

Egyes forrásaink szerint már nemcsak Dr. Szabó Tamás képviselősége került veszélybe, hanem az is kérdésessé vált, indulhat-e a Fidesz polgármester-jelöltjeként 2014-ben – Pócs János ugyanis mást akar.

Ugyanakkor „nagy probléma, hogy aki szavaz a Fideszre, egyáltalán nem biztos, hogy szavazna Pócs Jánosra” – mondják. „Pócs János visszás ügyei, például a trafikügy és a földügy, vagy a Borbás Zsoltnak juttatott 200 milliós állami támogatás a Fidesz-támogatóknál is kiverték a biztosítékot, de leginkább erőszakos, uralkodó stílusa visszataszító a berényiek számára” – állítják forrásaink.

„Pócs János az érettségi és az iskolai végzettség hiányát erővel próbálja kompenzálni a doktori címmel bíró Szabó Tamással szemben” – mondják. „Hihetetlen arroganciával és erőszakkal közelít a politikához és a jászsági Fideszhez is, pedig sem polgármesterként, sem képviselőként nem ért el komolyabb eredményeket” – állítják.

Pócs János már bejelentette, hogy az országgyűlési képviselőséget választja a polgármesterség helyett. „Ez is eléggé ellentmondásos, hiszen eddig azt mondta, Jászapáti számára a legfontosabb, most azonban mégis Budapestet választja a városa helyett” – mondják.

A berényiek tartanak attól, hogy Dr. Szabó Tamást végleg félreállítják Pócs Jánosék, és akkor a városban is ugyanazt az erőszakos rombolást viszik végbe, mint Jászapátin: „Jászberényt eddig sikerült megóvnunk Pócs János erőszakos politikájától, de ha ő lesz a mi képviselőnk is, akkor nem lesz, aki ellentartson neki” – mondják. „Látjuk, hogy mit tettek a jászapáti iskolával, látjuk, hogy a szülők és a tanárok akarata ellenére a saját emberüket nevezték ki az iskola élére, s tartunk attól, hogy ugyanezt megteszik a berényi iskolákkal is, ha ő képviseli Jászberényt. De ebből mi nem kérünk” – tették hozzá.

Pócs János ténykedését a központi Fideszben sem nézik jó szemmel – mondják a jászberényiek. „Ott is hallottak arról, hogy feleségének és barátainak juttatott trafikot, és tartanak attól, hogy Pócs János indulása a Fideszt is visszahúzza”. Mindemellett az országosan egyre inkább éleződő belső konfliktusoknak „a Fidesz vezetése megpróbálja elejét venni, mert az árt a kampányban” – mondják. Ezért sem fognak sosem nyilvánosan egymással szembemenni, és „a kampányban egymás mellett fognak támogatóan mosolyogni, de mindenki tudja, hogy mi áll a háttérben” – állítják forrásaink.

„Pócs Jánosnak azonban nehéz lesz visszafognia magát, hiszen mindenki tudja, leginkább konfliktusokat tud maga körül gerjeszteni, dolgozni nem” – mondták egybehangzóan a megszólalók. „Hallani arról, hogy Jászapátin folyamatos fenyegetettségben, megfélemlítésben élnek az emberek, ezt azonban hosszú ideig nem lehet fenntartani” – mondják. „Mi itt, Jászberényben nem akarunk így élni” – tették hozzá.

7 komment

Címkék: Jászberény Jászapáti Pócs János dr. Szabó Tamás Fidesz Jászság

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr665598997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2013.10.26. 22:20:54

Érdekes gondolatok, de én eddig azt hallottam, hogy teljes az összhang a két képviselő között. Az pedig alapjaiban téves feltételezés, hogy Pócs Jánossal nem akarnak a Jászberényi Fideszesek együtt dolgozni, hiszen ha így lenne nem hívnák minden rendezvényre... Ez nekünk jó lenne, ha így lenne...de sajnos nem igaz.
A jászberényi polgármester jelölt pedig Szabó Tamás lesz, talán a Jászkürt Újságban van is egy cikk erről.

viragildi 2013.10.27. 11:28:55

Abszolút hiteles cikk, a szerző a Jászblog, a híreket pedig belső forrásból, és informátoroktól kapta:-)))))

Ugyan kérem...

Csalód-ott 2013.10.27. 17:48:32

T_rozsa!Miből gondolja,hogy mindenhová hívják?Az tény,hogy nagyon szeret szerepelni,és mindenütt ott van,odatolakszik (pofátlankodik).Ennyi önreklámot nem sok embertől láthatunk,amit az agresszivitásával tud elérni.Nélküle nem történhet semmi a környéken,ami csak fokozódik azzal,ha ő lesz a térség O.GY.-i képviselője.A hatalomvágy kezd mindent felülírni nála.Pedig nem így indult! :(

T_rozsa 2013.10.27. 21:21:28

Az emberek oda szoktak menni, ahová hívják őket. Szerintem. A "reklám" alapvetően nem probléma, hiszen egy politikusnak feladata a rendezvényeken való részvétel, bár Szekeres úrnak jóval kevesebb lehetősége van szerepelni...

groszy 2013.10.28. 13:03:46

Hihetetlen ami itt a Jászságban történik a jobboldallal a rendszerváltás óta. Azt gondolom alapvetően a jászok jobboldali beállítottságúak, mégsem tudtak 22 év alatt "kitermelni" egy normális helyi konzervatív gondolkodású politikai réteget. Fidesz szimpatizánsként mondom, hogy ami itt megy az kiábrándító.
1. Szégyen, hogy a Jászság fővárosa kiengedte a kezéből a képviselői posztot
2. Szégyen, hogy a Fidesz vezérkara (országos) egyáltalán szóba áll ilyen Pócs János típusú emberekkel
3. Szabó Tamás egy korrekt politikus de azt gondolom, hogy hatalmasat hibázott, amikor egyáltalán szóba állt ezzel az alakkal
4. Ha volna egy kis ritmusérzéke a baloldalnak (de látjuk, hogy nincs) simán ki tudná használni ezt a helyzetet egy tökös-közös jelölttel :-)
5. Az is látható, hogy Pócs esetleges győzelme esetén a Jászság bele fog rokkanni a jelenlétébe.
6. A jászberényi Fidesz egy hatalmas nagy nulla, sajnos nagy részben teljesen alkalmatlan emberek alkotják. Jobb lett volna már régen teljesen nulláról újjászervezni az egészet.
7. Mindezek mellett azt sem tudják hogyan tapossák össze egymást, ha arról van szó, hogy ki nyalhat nagyobbat a jászapáti sötét nagyúrnak. A hasonlatban csak annyi eltérés van a Csillagok Háborúja című filmhez képest, hogy a filmbéli Darth Vader-ről a végén kiderült, hogy lakozik benne valami kicsiny jóság, ami szerintem P.J. jászapáti lakosban egyáltalán nincs meg :-)

Konklúzió: Az biztos, hogy országos szinten a Fideszt fogom támogatni a választásokon. Helyi szinten ha nem lesz markáns (személyi) változás biztos, hogy nem és erre fogok biztatni mindenkit a környezetemben. Nem hagyhatjuk, hogy a Jászságban teret nyerjen a káosz, a diktatúra és az anarchia. Nem hagyhatjuk, hogy a Jászság címermotívumai közé a dinnye és a malom végleg felkerüljön.

Hajrá Magyarország! Hajrá Fidesz! (Pócs János nélkül)

T_rozsa 2013.10.28. 20:59:09

Groszy...úgy vagy te Fideszes, mint Mesterházy Attila. Nem ártana, ha őszinte lennél. Egy országgyűlési képviselő választáson nem a személyekről szavazunk önmagában..., tehát valójában nem Pócs Jánosról beszélsz. Azaz amit írsz, azt alapjaiban cáfolja állítólagos politikai nézeted. Átlátszó és hiteltelen. Egyébként úgy szidod a helyi jobboldalt, legyen az jászsági, vagy jászberényi, mintha a baloldal eredményei sokkal jobbak lennének. E közben a jászberényi, jászsági baloldal még mindig Balogh Béla vezetésével működik, akinek "sokat köszönhet" a Gedei József, és az MSZP is...

vickroli 2013.10.29. 08:54:07

A munkahelyemen belekóstolhattam a képviselő "ÚR" hazaszerető, az állampolgárok véleményére hallgató, család és gyermekpárti munkásságába (ami csak rombolás). Itthon köszönöm, de NEM kérem!!!
süti beállítások módosítása