2013.10.09.
16:09

Írta: JászBlog

Trafik, magánnyugdíj, kivándorlás, egykulcsos adó – „Jani” hallgat!

Közzétette Pócs János a „Jani válaszol” címmel meghirdetett online fogadóóráján feltett kérdésekre adott válaszait. A hozzánk eljuttatott, Pócs Jánosnak is feltett kérdések jó részére azonban a képviselő-polgármester nem válaszolt, így – többek között – kerülte azokat a kínos ügyeket, mint például az őt és családját is érintő trafik-botrány, az egykulcsos adó, a kivándorlások ügye és a választási kampányban megfogalmazott ígéretek.

Pócs János szeptember 13-án tette közzé felhívását, miszerint online fogadóórát tart „Jani válaszol” címmel – a polgármester-képviselő arra kérte a jászságiakat, hogy küldjék el számára kérdéseiket, majd videó üzenetben megválaszolja azokat. Ezzel egy időben a JászBlog is nyomon követte a nyilvánosan feltett kérdéseket, és arra kérte olvasóit, hogy számunkra is juttassák el kérdéseiket, hogy tudhassuk, Pócs János melyekre válaszolt, és melyekre nem.

Az általunk nyomon követett 18 kérdésből Pócs János mindössze 8-ra válaszolt, 10-re nem. Így például választ kaphattunk a 36 millió forinttal eltűnő NJL. Kft kapcsán feltett kérdésre – Pócs János ezúttal is elismerte, hogy a botrányos körülmények között támogatást nyert, saját telephelyre bejegyzett cég az ő nevével és székhelyével lobbizva nyert támogatást. Emellett a polgármester kitért Kiss János telekügyére is – szerinte egyáltalán nem visszás, hogy párttársa egy tízszer nagyobb földterületet kapott az ipari park melletti telkéért cserébe.

Pócs Jánost megkérdezték olvasóink arról is, hogy árult-e az ő, vagy a családja érdekeltségébe tartozó bármely cég idén import dinnyét. A polgármester-képviselő kitért a kérdésre, ám választ nem kaptunk – a hvg.hu-val szembeni nyertes perét ismertette, ám az nem derült ki, hogy árultak-e importdinnyét.

Érkezett kérdés a magán-nyugdíjpénztári tagok 3000 milliárdos vagyonának kisajátításáról is:

„Önök azt ígérték, hogy megvédik a nyugdíjpénztárakat. NEM SIKERÜLT - NEM TARTOTTA BE AZ ÍGÉRETÉT. Nem megvédték, hanem ellopták a magánnyugdíj pénztárak 3000 milliárd forintját, ezzel magántulajdont vettek el, sok százezer ember öregkori gondoskodásának lehetősét szüntették meg. Ebben is hazudott képviselő Úr?”.Pócs János erre a kérdésre egyáltalán nem válaszolt, még csak a témát sem érintette.

Egy másik kérdező a polgármestert és családját, illetve baráti körét is érintő trafikügyről tett fel kérdést: „Az emberek még ma is fel vannak háborodva, hogy szinte minden trafikot fideszes politikusok vagy rokonaik, haverjaik nyertek el a Jászságban. Persze ez a helyzet az egész országban. Hogyan magyarázza ezt a „példátlan fideszes sikert”? Támogatna-e a parlamentben egy ennek kivizsgálására felállítandó vizsgálóbizottságot?”. Pócs János erre a kérdésre sem adott választ.

Megkérdezték Pócs Jánost arról is, hogy az egykulcsos adó bevezetésével – „ami miatt az alacsony keresetűek bére akár 10-20 ezer forinttal is csökkent havonta, miközben az, aki havi 2 milliót keres, 340.000 forinttal kap többet” – mennyivel nőtt az ő havi 1,5 millió forintos fizetése. Pócs János ezt a kérdést is kerülte.

Más az „egyre hosszabb” kórházi várólistákról, valamint az egyre növekvő gyógyszerárakról kérdezett: „A nagyszüleim gyógyszereinek kiváltására ma már alig van pénzünk!! MIÉRT??????” – olvasható Pócs János Facebook-oldalán a kérdés, de válasz erre sem érkezett. Mint ahogy azt sem tudtuk meg, hogy Pócs János „Egyetért-e azzal, hogy az Ön kormánya százmilliárdokat költ focistadionok építésére, miközben több mint 30 alkalommal emeltek adót az elmúlt 3 évben?”.

Érkezett kérdés a magyar vállalkozások rossz helyzetével, Simicska Lajos és a Közgép 300 milliárd forintos megbízásaival, valamint a növekvő benzinárakkal kapcsolatosan is:

„Ön helyesnek tartja-e, hogy Simicska Lajos cége már több mint 300 milliárd Ft értékben nyert el állami és európai uniós pénzeket „közbeszerzésen”? Eközben egyre több magyar kisvállalkozó megy tönkre, és kénytelen elbocsátani dolgozóit, és megszüntetni vállalkozását.”

„A benzin ára 2010 áprilisában 336 Ft/liter volt, jelenleg pedig 430 Ft/liter. Önök ellenzékben „brutális benzináremelés”-t emlegettek, majd az adók emelése és a forint romlása miatt az Önök kormányzása alatt 100 forinttal nőtt egy liter benzin ára, amit megfizetnek az autóval rendelkező családok, és megdrágít minden terméket. Hogyan magyarázza ezt, és mit kívánnak Önök tenni ennek visszafordítása érdekében? 

„Önök egymillió új munkahelyet ígértek, és most már a Fidesz által uralt KSH is kénytelen leírni, hogy nő a munkanélküliség. Ez Ön szerint siker?”

Választ egyik kérdésre sem kaptunk, igaz, Pócs János a munkanélküliséggel és a dolgozók megbecsülésével kapcsolatosan azt mondta, hogy az előző ciklus végén 1,8 millió ember dolgozott, jelenleg pedig 4 millió ember dolgozik. Mindezt azonban egyetlen statisztikai adat sem támasztja alá, sőt: Pócs Jánosnak még Orbán Viktor nyilatkozatai és a saját kormánya által készített kimutatások is ellentmondanak.

Egy jászberényi lakos a munkahelyteremtésről, az immár tömeges méreteket öltő kivándorlásról kérdezett:

„Elképesztő méreteket ölt az országból való kivándorlás. Berényben élek, és alig van olyan ismerősöm, akinek nem ment külföldre dolgozni valakije az elmúlt 3 évben. És ők nem „vendégmunkások” odakint, ahogy a fideszesek manapság bagatellizálják ezt, hanem ők nem is akarnak hazajönni. Nem látnak ugyanis semmi jövőképet itthon. Mit kíván tenni ez ellen a Fidesz? Mikor fognak végre munkahelyeket teremteni itthon, hogy a MAGYAR embereknek ne kelljen külföldre menekülni a kilátástalanság miatt?” – erre a kérdésre sem kaptunk választ.

Egy másik olvasó a Pócs János 2010-es ígéreteivel szembesítette a képviselőt:

„Itt az idő! Olvashattuk Pócs János szórólapján, hogy

talpra állítjuk a gazdaságot, NEM SIKERÜLT - NEM TARTOTTA BE AZ ÍGÉRETÉT, a gazdaság stagnál, a GDP növekedése nullával kezdődik.

ismét munkahelyeket teremtünk, NEM SIKERÜLT - NEM TARTOTTA BE AZ ÍGÉRETÉT, az egymillió munkahely töredéke sem valósult meg, a fiatalok és a munkavállalók százezrei menekülnek ebből az országból.

újra rend legyen az országban, NEM SIKERÜLT - NEM TARTOTTA BE AZ ÍGÉRETÉT, közbiztonság minősíthetetlen, az emberek nem mernek kimenni az utcára, nő a bűnözés, félelem uralkodik az országban.

megmentjük az egészségügyet, NEM SIKERÜLT - NEM TARTOTTA BE AZ ÍGÉRETÉT, ma csődhelyzetben vannak a kórházak, orvosok-nővérek tömegesen mennek el dolgozni.

helyreállítjuk a szociális biztonságot, NEM SIKERÜLT - NEM TARTOTTA BE AZ ÍGÉRETÉT, mert minden kiszolgáltatott-elesett ember rosszabbul él, a rokkantakat megalázzák.

Ön tudatosan hazudott képviselő Úr, Ön tudatosan csapta be a választóit?” – szólt a kérdés, ám választ erre sem kaptunk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr125560707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása