2013.08.03.
10:01

Írta: JászBlog

MSZP: Kiss János 1000 százalékos haszonra tett szert

Elég volt! Legyen vége a hazudozásnak!

Pócs János Jászapáti Város honlapján közzétett nyilatkozata alaptalan vádaskodásokból áll. 

Mit állít Pócs János?

„Szekeres Imre és társai az elmúlt évtizedek alatt Jászapátiról elüldözték a vállalkozókat, most is ezt teszik, amikor egy zárt önkormányzati ülés anyagát megjelentették a JászBlogon, abból a rosszindulatú célból, hogy a leendő befektetőt lejárassák, és a településsel közös célját, a munkahelyteremtést ellehetetlenítsék.”

Mi az igazság?

Senki nem üldözte el a vállalkozókat, magát Pócsot, Borbást és másokat lehet példának hozni, akik nyugodtan vállalkozhattak. A Jász Blog cikkében szó sincs a befektetőről, mert neki semmi köze ahhoz, hogy egy fideszes képviselő Kiss János 2011-ben megvette az ipari park melletti földet, amit 2013 januárjában 7-szeres, 2013 júniusában 10-szeres területre cserélte el az önkormányzattal. Az, hogy az önkormányzat az MSZP és független képviselők javaslata ellenére zárt ülésen tárgyalta a cserét, mutatja, hogy nem merték vállalni a nyilvánosságot.

Mit állít Pócs János?

„Jászapáti város polgármestere az ipari park másik szomszéd területének tulajdonosát, az AIR Patrol Kft. ügyvezető igazgatóját is felkérte esetleges területcserére. Az AIR Patrol Kft. válaszlevelében közölte, hogy nincs lehetősége a mezőgazdasági repülőteret máshol üzemeltetni. Ezért, mindenekelőtt a munkahelyteremtést figyelembe véve, az önkormányzat kizárólag Kiss János földtulajdonossal volt kénytelen megállapodni.”

Mi az igazság?

Az önkormányzat már 2013. január 9-én döntött először arról, hogy Kiss János területére tart igényt. Pócs az Air Patrol kft-t 2013. június 12-én, tehát 5 hónappal később kérdezte csak meg. Nem felel meg a valóságnak tehát Pócs állítása, hogy az önkormányzatnak nem volt mozgástere.

Mit állít Pócs János?

„az MSZP-kormányok alatt, Szekeres Imre képviselősége idején az MSZP-s polgármester a jászapáti aranytojást tojó tyúkjának számító strandot a barátjának ingyen kívánta 15 évre „bérbe” adni. Szintén a párttársának és barátjának 440 millió forint jelzálogot jegyzett be önkormányzati ingatlanra a képviselő-testület megkerülésével jogszabályellenesen.”

Mi az igazság?

A strandot senki nem akarta ingyenesen „bérbe” adni. A polgármestert és vezető munkatársait ért támadások mind valótlanok voltak. Ezt bizonyítják azok az ügyek, amelyek bíróságra kerültek és az önkormányzat valamennyit elvesztette. A perek elvesztéséből keletkezett több tízmilliós kárt mikor téríti meg Borbás Zoltán és Pócs János?

Mit állít Pócs János?

„A képviselő-testület (a baloldali tagjai is) egyhangúan tiltakoznak Szekeres Imre munkahelyeket veszélyeztető kampánya ellen.”

Mi az igazság?

A képviselő-testület ülésén, augusztus 1-jén egyáltalán nem hangzott el Szekeres Imre neve, így egyetlen képviselő sem tiltakozott, nem is tiltakozhatott sem Szekeres Imre, sem senki más tevékenysége ellen. Szekeres Imre okot sem adott ilyen tiltakozásra. Az ülésen arról volt szó, hogy a képviselőtestület tagjai a vállalkozásokra vonatkozó belső információkat nem adják ki, de semmi másról. Ezt az elfogadott határozat bizonyítja. Pócs János nyilvánvaló hazugsága méltatlan egy polgármesterhez és országgyűlési képviselőhöz.

Követeljük, hogy Pócs János kérjen nyilvánosan bocsánatot a képviselő-testület tagjaitól, mert valótlant állított róluk.

Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy az MSZP-t, a képviselőnket, volt polgármesterünket a vállalkozók elüldözésével vádolja Pócs János. Nekünk kormányon és a városvezetésben a munkahelyteremtés volt a célunk, és most is támogatunk minden ilyen kezdeményezést. Az elmúlt időszak általunk indított fejlesztései és beruházásai mind-mind munkahelyeket teremtettek vállalkozóknak, alvállalkozóknak, munkavállalóknak, és adóbevételt az önkormányzatnak. Pócs János ma is ebből él, azokat a beruházásokat akarja eladni sajátjaként, amit a megelőző időszakban még mi indítottunk el, és a költségvetésben biztosítottuk hozzá a forrásokat. A füldmutyin, a trafikmutyin kívül az elmúlt 3 évben nem sikerült érdemi fejlesztést-beruházást produkálnia sem a településen, sem a választókerületben.

Határozottan kiállunk a baloldali képviselőkkel együtt az MSZP, Szekeres Imre és Szabó Lajos mellett. Nem vagyunk manipulálhatóak, mint ahogy azt Pócs János gondolja.

Az igazság az, hogy jó volt Kiss János „szimata”, hiszen 2 év alatt 1000 százalékos haszonnal értékesítette a megvásárolt szántóföldet. Ráadásul a területalapú támogatása is évente tízszeres lesz. Ha Kiss János a szívén viseli a város fejlődését, a munkahelyteremtést, akkor eladhatta volna a városnak a 2011-es vételár +10 százalékért (infláció miatt) az ipari park melletti szántóföldet. Miért nem ezt tette? Azért mert megtehette, Pócs János és fideszes társai kifizették a szolgálatait.

ELÉG VOLT!

EGY ÉV MÚLVA FELELNI KELL A TETTEKÉRT!

Magyar Szocialista Párt

Jászapáti Szervezete

                                                                                               2013. augusztus 2.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr115443340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása