2013.07.31.
09:35

Írta: JászBlog

Jászapáti földmutyi: 32 hektáros szántó egy 3 hektáros szántóért cserébe

Tízszer nagyobb szántóföldet kaphat a jászapáti önkormányzat egyik képviselője a várostól saját szántójáért: Kiss János fideszes önkormányzati képviselő 2011-ben vásárolta meg a Jászapáti Ipari Park melletti 3,4 hektáros szántót, majd alig több mint egy évvel később a város képviselőtestülete – melynek ő maga is tagja – egy 32,5 hektáros szántóföldet ajánlott fel a szántóért cserébe.

Kiss János fideszes önkormányzati képviselő 2011 augusztusában vásárolta meg a Jászapáti Ipari Park melletti 3,4 hektáros szántót. Alig több mint egy év telt el, mikor a város önkormányzata már azzal a céllal kereste meg a képviselőt, hogy szüksége lenne az ipari park bővítéséhez Kiss János nem sokkal korábban vásárolt szántójára.

A képviselő 2012 októberében már arról nyilatkozhatott, hogy hajlandó elcserélni újdonsült földbirtokát az önkormányzattal: Kiss János ekkor még 21 hektáros szántó földet kért a 3,4 hektáros szántóért cserébe. Pócs János polgármester kezdeményezésére 2013 januárjában a képviselőtestület meg is szavazta a szántóföldek cseréjét.

Nem sokkal később azonban Kiss János egy meglehetősen furcsa, tegeződő, személyes hangvételű hivatalos levéllel fordult Pócs János polgármesterhez. Ebben azt írja, hogy visszavonja korábbi nyilatkozatát, miszerint földjét elcseréli egy 21 hektáros területre. Kiss egy nagyobb, immár 32,5 hektáros szántóföldet akart.

A polgármester teljesítette párttársa, Kiss János kérését: idén júniusban a képviselőtestület tagjai már arról döntöttek, hogy helyben hagyják képviselőtársuk kérését, aki így megkaphatja a 32,5 hektáros területet.

– Felháborító, hogy ezt hagyják! – nyilatkozták a helyiek, mikor értesültek az esetről. – Nyilván, az összes Fideszes benne van, így kárpótolják Kisst azért, mert ő kimaradt a trafikmutyiból, míg Pócs és Borbás szereztek maguknak – tették hozzá.

– Kiss Jánost nem lehetett csakúgy megkerülni, és kihagyni a „buliból” – mondják. – Kiss nemcsak a Fidesz önkormányzati képviselője, de a Gazdakör elnöke is, korábban köztudottan ő volt a helyi Fidesz vezéralakja. Korábban befolyásos embernek számított a megyében, őt, az „öreget” váltotta a Pócs-Borbás páros. Most ők tartják kézben a jászsági Fideszt, és még a fideszesek is úgy gondolják, vissza is élnek ezzel a pozícióval – állítják forrásaink.

A botrányos szántóföldcsere természetesen mindenféle értékbecslő nyilatkozatokkal alá van támasztva. Ám helyben nem értik, miként fordulhat elő, hogy egy értéktelen szántóért közel tízszer nagyobb szántóföldet kap valaki – az a hír járja, hogy Kiss János képviselőként tudhatott az önkormányzat ipari park bővítésére vonatkozó terveiről, így akár vissza is élhetett a birtokába jutott információkkal. 

Szólj hozzá!

Címkék: jászapáti földmutyi Pócs János Jászapáti Ipari Park

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr575435257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása