2013.06.05.
10:16

Írta: JászBlog

Már járnunk kéne a felújított utakon – most végre megépülhetnek

Bár Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is elismerte, hogy 2010 óta rendelkezésre állnak azok a pénzek, amelyek azokat a jászsági útfelújításokat fedezik, amelyek támogatásáról még az előző, szocialista kormányzati ciklusban döntöttek, mégis csak most kezdődhet el a Jászapáti-Jászszentandrás és a Jászboldogháza-Jánoshida közötti utak felújítása – a többi jászsági útfejlesztés pedig ebben a kormányzati ciklusban már el sem indul.

Már 2010-ben el kellett volna kezdeni a Jászboldogháza-Jánoshida és a Jászapáti-Jászszentandrás településeket összekötő utak felújítását – az előző kormány által elbírált, a munkálatok megkezdéséhez szükséges források rendelkezésre álltak, és 2009 végén a megyei közútkezelő is úgy nyilatkozott, hogy 2010-ben megindul a felújítás. Ehhez képest a térség kormánypárti politikusai csak most jelentették be, hogy megindulhatnak a munkálatok, noha az utakon ma már járnunk kellene. A késlekedés oka, hogy a kormány elhúzta az előkészületeket, valamint hosszú hónapokra leállították az uniós fejlesztéseket, így a felújítások nem tudták elkezdeni.

Az útfelújításokról még az előző, szocialista kormány idején döntöttek, megkezdődtek az előkészületi munkák és rendelkezésre álltak a felújításhoz szükséges források is. Így már rég járnunk kellene a felújított utakon: 31-es út megyei szakaszának felújítását 2012 júliusára, a Jászapátin átvezető szakaszát pedig még 2011. augusztusra kellett volna elkészíteni. Ugyanez igaz a 32-es út felújítására is: sem a tavaly júliusi határidő nem lett betartva, de a Jászberényi elkerülő szakasz megépülése sem kezdődhet el 2015 előtt. Nem készült el a Jászfelsőszentgyörgy-Jászberény összekötő út felújítása sem. 

Korábban Dr. Szabó Tamás és Pócs János térségi politikusok is beismerték, hogy ebben a ciklusban legfeljebb a 31-es út felújítása kezdődhet el a térségben. A 32-es út fejlesztésére várthatóan csak 2015-től lehet számítani, hasonlóképpen a jászberényi elkerülő megépítésére is.

Szekeres Imre – aki 2010-ig az Alsó-Jászság egyéni országgyűlési képviselője volt – a JászBlognak elmondta: érthetetlen a késlekedés, de örülök, hogy ha késve is, de legalább elkezdődhetnek a rég várt felújítások. Sokan szeretnék letagadni, elfeledtetni, hogy ezekről a fejlesztésekről még az előző kormányzati ciklusban döntöttek: szeretnék kisajátítani maguknak a dicsőséget, pedig ez minden jászsági ember érdeme, dicsősége, megérdemeltük már. Örülök, hogy munkámmal segíthettem a két út felújítását. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr615345041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Bagyal 2013.06.07. 20:48:02

Azt is meg kellet volna kérdezni,hogy a Jászkisér-Tiszasüly közötti összekötő út felújítása miért nem készült el.A Hanyi-Tiszasüly vésztározó projektjében benne volt az út rendbetétele,de sajna a 18,9 milliárdból nem tellett rá,lenyúlták a vállalkozók!
süti beállítások módosítása