2013.04.11.
18:55

Írta: JászBlog

Jászboldogháza: 2010 óta 32 százalékkal emelkedett a szemétszállítási díj

Újabb szemétszállítási díjemelésre derült fény a Jászságban: Jászboldogházán folyamatosan, több lépésben emelték a díjakat, így 2010 óta a mai napig 3250 forintról 4288 forintra, 32 százalékkal emelkedett a hulladékszállítás díja.

Újabb lakossági észrevétel érkezett szerkesztőségünkbe: egy olvasói levél, illetve számlamásolat azt leplezi le, hogy Jászboldogházán 2010 óta 32 százalékkal, 3250 forintról 4288 forintra emelkedett a szemétszállítási díj.

Mint arról korábban a JászBlog hírt adott, eddig két másik településen is több mint 30 százalékkal emelkedett a szemétszállítási díj: Jászapátban 34 százalékos emelkedésről árulkodnak a lakossági számlák, Jánoshidán pedig 33 százalékkal emelkedett a kommunális adó (ami a helyiek szerint a szemétszállítási díjnak felel meg).

A jászapáti hírre a helyi Városüzemeltetési Kft., valamint Pócs János polgármester reagált. Ők számlázási hibával magyarázták a számlákon mutatkozó többletet, egyébként állításuk szerint 2011-től napjainkig összesen 17,2 százalékos emelés történt.

Jánoshida polgármestere, Eszes Béla oldalunkon reagált a megjelent hírre, amiben elismerte a kommunális adó jelentős mértékű emelését, de az szerinte nem megegyező a szemétszállítási díjjal, mert a településen nincs címzett hulladékszállítási díj.

jaszboldoghaza_csekk_foto1.png

A kifogások és magyarázatok ellenére azonban minden arról tanúskodik, hogy a jászsági lakosok igencsak megütköztek a megemelt számlákon. Cikkünk nyomán az Új Néplap 2013. április 19-i száma arról számol be, hogy „megrökönyödéssel, értetlenséggel fogadta számos jászapáti lakos, hogy drasztikus, 34 százalékos növekedéssel számlázták ki a hulladékszállítási díjat az első negyedévben”. A lap szerint több jászapáti olvasó is jelezte felháborodását a szemétszállítási díj jelentős mértékű drágulásáról: „Döbbenten tapasztaltam, hogy Jászapátin több mint harminc százalékkal emelkedett a szemétszállítási díj. Néhány hete kaptam meg a Városüzemeltető Kft.-től az első negyedéves számlát a hulladékszállításról, amelynek összege 4288 forint. Tavaly a szemétszállítási díj 3200 forint volt” – írja a lap. Az olvasó kifogásolta azt is, hogy a lakosságot nem értesítették a díj emeléséről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr475217336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása