2014.04.05.
06:45

Írta: JászBlog

Erőszakosan kampányol Pócs János

Többen panaszkodnak arra a Jászságban, hogy a kampány végéhez közeledve egyre erőszakosabban kampányol Pócs János: házról házra járva, agresszív módon próbálnak nyomást gyakorolni a választókra, összefestik a járdákat, és az is visszatetsző, hogy Jászberényben szinte minden villanyoszlopról az ő képe köszön vissza.

Több jelzés is érkezett a JászBloghoz, hogy a kampány utolsó napjaiban Pócs János immár az állampolgárok nyugalmát is zavaró módon, túlságosan erőszakosan kampányol. Olvasóink közül volt, aki arra panaszkodott, hogy lakóhelyén szinte minden 50 méteren összefestették a járdákat Pócs Jánost támogató üzenetekkel:

– Szerintem a kampányolásnak megvan a maga helye és módja. Vannak plakáthelyek, vannak gyűlések, aki kíváncsi, megnézi, elmegy rájuk. De az, hogy még a járdákat is összefestik, egyszerűen erőszakosságra, kulturálatlanságra vall. Mi lenne, ha minden cég, aki el akar adni valamit, összefirkálná reklámokkal a járdát?! Van egy határ, amit nem lehet átlépni, amit tiszteletben kell tartani – mondta egy jászapáti asszony.

– Az a baj, hogy ezt még kikerülni sem lehet. Ha akarom, ha nem, látom. Nekem ez egyáltalán nem szimpatikus – mondta egy másik hölgy Jászalsószentgyörgyön. – Remélem, a választás másnapján maga takarítja le innen, mert ha nem, én magam megyek el a házához, és kipingálom a háza előtt a járdát – tette hozzá.

Az utóbbi napokban amiatt is panaszkodtak, hogy Pócs Jánosék elkezdték járni a házakat, és szinte mindenhová becsöngetnek. Aki ajtót nyit, azt igen agresszív módon próbálják meggyőzni, hogy támogassák Pócs Jánost és a Fideszt. Volt, ahol Pócs János emberei szóváltásba is keveredtek az ott lakókkal, mert azok nem nyilatkoztak támogatóan.

– Nálunk is jártak, de itt nem jártak sikerrel – mondta egy férfi. – Még csak azt sem mondták, „Köszönjük, elnézést a zavarásért”, hanem sértődötten, mérgesen odébbálltak, s fenyegetően visszatekintettek – tette hozzá.

Mint korábban megírtuk, a jászberényi Fidesztől nem kap támogatást Pócs János, így itt plakátokkal próbál támogatókat szerezni a politikus. Olvasóink jelzése szerint Jászberényben már-már nyomasztó az a plakáterdő, amin Pócs János köszön vissza:

plakat.png

Plakáterdő Jászberényben.

– Szinte minden villanyoszlopon az ó képe lóg. Ez borzasztóan zavaró, mert ha akarjuk, ha nem, őt látjuk. Egyszerűen zavarja a nyugalmunkat – mondta egy jászberényi férfi. – Én tudom, hogy kampány van, és négyévente ezt nekünk, választóknak el kell viselnünk. De mindennek van határa: nem jó mindenütt Pócs Jánost látni. Nem hiszem el, hogy ez szimpátiát vált ki, sőt: szerintem ez inkább visszaüt, mert idegesítő. Ráadásul kérdés az is, hogy miért nem osztják el igazságosan a helyeket, és a többi jelöltnek miért nem jut ugyanannyi hely, mint Pócs Jánosnak – tette hozzá.

Mint korábban megírtuk, Pócs János saját pártján belül is elszigetelődött. Így például Orbán Viktor sem jött el hozzá, hogy támogassa őt a kampányban. A kampány utolsó szakaszában vélhetően ezért kényszerül Pócs János arra, hogy erőszakosan próbáljon nyomást gyakorolni a választókra.

1 komment

Címkék: Pócs János erőszakos kampány összefestett járdák plakáterdő

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr945944793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2014.04.05. 14:47:42

Jó a fénykép (32-es főút)! Látható, hogy ezeket a választások után kulturáltan le lehet szedni.

Egy jászberényi barátom hívott fel ma délelőtt, hogy képzeljem el az Imre plakátja lóg a Szent István körúton végig és egyetlen Fideszes, vagy Jobbikos plakátot sem lát ezen a szakaszon. Azt is mondta, hogy ez nem is annyira zavaró, de az hogy az oszlopokra mindenhol (ragasztóval)az Imre plakátjait kenik, az felháborító... Azt kérdezte, hogy ki fogja ezeket lekaparni...? Hát ez már tényleg erőszakosnak mondható.
Ezt megerősítette egy Jászapáti barátom is a minap.
Személy szerint egyet értek velük.
süti beállítások módosítása