2014.04.03.
15:00

Írta: JászBlog

Orbán Viktor nem jön el Pócs Jánoshoz

Miközben Orbán Viktor a kampány hajrájában is megállás nélkül járja az országot, hogy minél nagyobb támogatást nyújtson az egyéni jelölteknek és mozgósítsa a kormánypárti szavazókat, a Jászságba, Pócs Jánoshoz nem jön el a miniszterelnök. Mindez összefüggésben lehet azzal, hogy a képviselőjelölt utóbbi időkben kirobbant sorozatos botrányai miatt Orbán Viktor nem szívesen mutatkozik Pócs Jánossal.

Márciusban indult útnak a Fidesz-KDNP nagy országjárása, melyben jelentős részt vállalt Orbán Viktor miniszterelnök is annak érdekében, hogy minél nagyobb támogatást nyújtson az egyéni képviselőjelölteknek.

Az elmúlt hetekben Orbán Viktor kivétel nélkül, szinte az ország minden pontjára eljutott, hogy mozgósítsa a kormánypárti szavazókat és kampányoljon az egyéni jelöltek mellett. A miniszterelnök ellátogatott abszolút Fidesz-esélyes és a kormánypárti győzelemre kevésbé esélyes körzetekbe is, ilyenformán tehát a központ és a kormány igyekezett mindenkinek, minden támogatást megadni a győzelemhez.

Ezért is feltűnő, hogy a Jászságtól, Pócs Jánostól ugyanakkor távol maradt Orbán Viktor: a jászberényi körzet és Pócs János azon kevesek egyike, ahová a miniszterelnök nem látogatott el a hetek óta tartó és hamarosan véget érő országjárás során.

A dolog további érdekessége, hogy 2010-ben, amikor a körzetben dr. Szabó Tamás volt a képviselőjelölt, ha csak átutazóban is, de megállt Orbán Viktor Jászberényben, hogy támogassa a fideszes jelöltet. Most azonban, amikor Pócs János a jelölt, nem jön el a térségbe, pedig most lényegesen kisebb a Fidesz győzelmi esélye, mint 2010-ben volt, tehát most jobban elkelne a támogatás.

Elásta magát?

– Megértem Orbán Viktort, hogy nem szívesen mutatkozik Pócs Jánossal, akit immár az ország „világító szűzmáriás képviselőjének” hív mindenki. Pócs János viselkedése immár a fidesznek, Orbán Viktornak is kínos, és jelentős támadási felületet szolgáltat – mondta egy jászberényi fideszes férfi.

– Pócs János a trafikkal, a karácsonyi akciójával és a közunkás aláírásgyűjtéssel egyszerűen lejáratta magát. A baj csak az, hogy nem csak neki, hanem nekünk is szégyenkeznünk kell miatta, mert végül is minket képvisel – folytatta.

– De még nagyobb baj, hogy Pócs Jánosnak eddig sem volt semmi befolyása a pártban és a kormányban, de most aztán végképp elásta magát: Vajon mit várhatnánk tőle?! Mit tudna elintézni a Jászságnak, ha Orbán Viktor még a kampányban sem jön el hozzá, és nem támogatja?!

Egy másik forrás szerint Orbán Viktor azért sem jön el a Jászságba, mert nem épült semmi sem:

– Ha megnézzük az Orbán Viktor körútjáról szóló híreket, a miniszterelnök csak oda megy el, ahol át lehet adni valamit. Ez érthető, ez így van rendjén. De kérdezem én: itt, Jászberényben ugyan mit tudna átadni?! Nem épült, nem fejlődött semmit sem – mondta.

Elszigetelődött a Fideszben?

Mint korábban többször is megírtuk, a sorozatos, országos viszonylatban is nagy visszhangot keltő botrányok miatt Pócs János jelentősen elszigetelődhetett a Fideszen belül. Ennek is köszönhető, hogy csak a 101. helyet kapta a Fidesz országos listáján, ami szinte biztosan nem ér mandátumot, noha korábban még ő élcelődött Szekeres Imre 51. helyén.

A karácsonyi Szűz Máriás akciója miatt pedig már a pártnak is el kellett határolódnia tőle, és Jászberényben is egyre kínosabbá vált a politikus viselkedése.

Ezt követte a kampányban az a videófelvétel, miszerint közmunkások is gyűjtöttek aláírásokat Pócs Jánosnak, noha a Fidesz központi kommunikációja ezt minden fórumon tagadta; legutóbb pedig azzal hívta fel magára a figyelmet a képviselőjelölt, hogy a birtokára kerültek a 31-es út felújítása során kivágott fatuskók és fagyökerek.

1 komment

Címkék: Orbán Viktor Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr645896701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2014.04.05. 14:54:54

Orbán Viktor a híradások szerint csak oda látogat el, ahol kiélezett a verseny. Ahol a mérések szerint eldőltek a választások, oda nem megy.

Már írtam, hogy a Szekeres Imrének lépni kellene valamit, de azóta sem történt semmi. Nem csoda, hogy nem változtatott a Fidesz a kampányán.

A helyükben én sem tenném. A Jászságban biztosan nem. Ha Balog Béla lenne a jelölt, akkor esetleg. Ő mint a legerősebb jászberényi baloldali politikus több eséllyel indult volna...
süti beállítások módosítása