2013.09.23.
15:26

Írta: JászBlog

Útfelújítások: Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly nyert – Szekeres Imre a miniszterhez és az útbiztoshoz fordul

Lezárult a négy számjegyű jászsági utak felújításáról indított szavazás. Az akciót Szekeres Imre szervezte, aki ma nyilvánosságra hozta az eredményeket és azt ígéri, a jászságiak javaslataként hivatalosan is elküldi azt az illetékes miniszternek, valamint a megyei útbiztosnak. A jászságiak szerint a Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly (3226-os és 3224-es utak) út felújítása a legsürgetőbb.

Szekeres Imre jászsági országgyűlési képviselő kezdeményezésére egy hónapon keresztül szavazhattak a Facebook-on az itt élő emberek arról, hogy szerintük melyik négy számjegyű út felújítása a legsürgetőbb. A jászságiak összesen kilenc út közül választhattak, és sorrendben a következő utak kapták a legtöbb voksot:

utszavazas_vegeredmeny.jpg

Eszerint a szavazók túlnyomó többsége, 38 százaléka a Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly (3226-os és 3224-es utak) út felújítását tartja a legsürgetőbbnek. Ezt követi a jászdózsai bekötőút Jászárokszállás és Jászjákóhalma irányából 17 százalékkal, majd a Jászapáti-Jászkisér közötti útszakasz 14 százalékkal.

A Jászárokszállás-Jászágó-Pusztamonostor, Jászboldogháza-Jászberény és Jászkisér-Tiszasüly útszakaszok mindegyike 6 százalékot kapott, és nem sokkal maradnak el mögöttük a Jásztelek-Jászjákóhalma és a Jászfényszaru-Boldog utak 5-5 százalékkal. A jászságiak szerint a Jászfényszaru-Zsámbok-Vácszentlászló út felújítása a legkevésbé sürgető.

A szavazási eredmények nyilvánosságra kerülésekor Szekeres Imre országgyűlési képviselő azt ígérte, hogy javaslatként megküldi az illetékes miniszternek, valamint a megyei útbiztosnak is. Szerinte „ez a Jászság igazi programja – amit közösen, az itt élők véleményét kikérve alkotunk meg”.

Mint Facebook-oldalán írja, ha a képviselőknek és a kormánynak fontos az itt élő emberek véleménye, nem vehetik félvállról az akaratukat, és még ebben a ciklusban nekikezdenek a felújításnak. Szerinte eddig a Jászság nem kapott mást, mint útdíjat és növekvő adókat, hiszen csak azoknak a felújításoknak kezdtek neki, melyekhez még a szocialisták teremtették elő a pénzt 2010-ben. „Most itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak” – írja.

Mint a JászBlog korábban megírta, az MSZP 2002-2010 közötti kormányzása idején három jászsági négy számjegyű utat újítottak fel, emellett további négy út felújításáról döntöttek és rendeltek hozzá pénzt, melyek felújítására – több év késlekedés után – most került sor. 2010 óta azonban egyetlen jászsági út felújítása sem kapott támogatást az Orbán-kormánytól, noha maradt még legalább nyolc négy számjegyű út, melyek felújítása mára halaszthatatlanná vált.

 

1 komment

Címkék: szavazás program útfelújítás jászság Szekeres Imre útbiztos

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr915529895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.12.29. 04:24:04

A Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly mar evek vagy evtizedek ota rettenetes allpotban van. Orulok, hogy ennyire sokan gondoljak, hogy megerett a felujitasra.

Hasonloan rossz allapotban volt a Janoshida-Jaszboldoghaza ut is, szerencsere azt mar felujitottak.
süti beállítások módosítása