2013.05.26.
18:32

Írta: JászBlog

Saját magát árulta el Pócs János?

Az országos médiában is nagy port kavart jászsági trafik-botrány kapcsán Pócs János több interjúban is úgy nyilatkozott, hogy „Jászapátin heten pályáztak, ebből kettő volt fideszes”. A polgármester, országgyűlési képviselő azonban nem tudhatná, hányan pályáztak Jászapátiról, hacsak nem látta a pályázók elvileg titkos listáját.

„Jászapátin heten pályáztak, ebből kettő volt fideszes” – mind a FigyelőNetnek, mind pedig a Jász Trió TV-nek adott interjújában ezzel a mondattal próbálta cáfolni Pócs János Jászapáti polgármestere, országgyűlési képviselő, hogy politikai alapon osztották szét a Jászságban a trafikjogokat. Pócs János azt követően szólalt meg, hogy az országos médiában is nagy port kavart jászsági trafikbotrányban napvilágra került, hogy több fideszes vezető, illetve fideszhez köthető személy is nyert az állami trafikpályázaton, köztük felesége, Pócs Jánosné is.

A polgármester azonban ezzel a kijelentésével éppen azt támasztja alá, hogy láthatta a trafikpályázaton induló jelöltek listáját, és lehetett politikai egyeztetés, hogy kik nyerhetnek a trafikpályázaton. Pócs János ugyanis elvileg semmilyen legális forrásból nem tudhatná, hogy hányan pályáztak Jászapátiról, mivel a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. senkinek sem ad információt a pályázók számáról és kilétéről – az állami vállalat csak a nyertesek listáját tette közzé.

Így kérdéses, hogy Pócs János mire alapozza kijelentését, és honnan tudhatja, hányan nyújtottak be pályázatot Jászapátiról, hacsak nem látta a pályázók listáját. Ezért a JászBlog négy nappal ezelőtt írásban küldte meg kérdéseit a polgármesternek, hogy „honnan, milyen forrásból értesült arról, hogy hány pályázat érkezett be Jászapátiról az állami trafiktenderre?”. Ám kérdésünkre mindezidáig nem érkezett válasz Pócs Jánostól. Így továbbra is kérdéses Pócs János szerepe a jászsági trafikjogok elosztásában.

Mint az ismeretes, a JászBlog elsőként hozta nyilvánosságra, hogy Pócs János felesége és több fideszes politikus, illetve Fideszhez köthető személy is nyert az állami trafikpályázaton: az eddig napvilágot látott információk szerint összesen tizenheten érintettek a jászsági trafikügyben, és harmincra tehető azoknak a trafikoknak a száma, amelyeket ismert politikusok, rokonai, aktivisták, ismerősök vagy vállalkozók nyertek el a Jászságban.

Jászapátin egyébként öt trafikot üzemeltetésére kaptak engedélyt – Pócs Jánostól most már azt is tudhatjuk, hogy heten pályáztak –, ebből hármat fideszes, illetve fideszhez köthető személyek nyertek el. Mint ismert, a nyertesek listáján van Pócs Jánosné, valamint Borbás Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke, a jászapáti Fidesz egyik vezéralakja, Pócs János politikai jobbkeze. Tagadhatatlan fideszes kötődése Kalmár Rozáliának is, aki ugyancsak trafiküzemeltetési jogot nyert az államtól – bár formális funkciója nincs a pártban, de a helyi Fidesz egyik közismert támogatója, és Pócs János nyomására ő lett a jászsági LEADER Egyesület elnökhelyettese.

A dolog érdekessége, hogy a két, Pócs Jánosné által vezetett cég csak, illetve már 2013 februárjában felvette tevékenységi körei közé a dohány-kiskereskedelmet – korábban nem foglalkoztak dohányértékesítéssel, ugyanakkor már két hónappal a döntés előtt biztosnak láthatták pályázatuk pozitív elbírálását.

Pócs János nyilatkozatai az alábbi linkeken érhetők el:

https://www.youtube.com/watch?v=xFX6oGUlXe8

https://www.youtube.com/watch?v=eYDFnk_j_GU&feature=youtu.be

1 komment

Címkék: trafik dohány Jászapáti Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr555319075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Urbán 2013.05.29. 05:39:31

Már Jászszentandráson is: Rácz kislány annak a Rácz László gumiszerelőnek a lánya aki rajta volt(van) a NAV adóslistáján több (10) milliós adótartozással. Hogy mentsék ami menthető a gumisműhelyből(gép felszerelés,stb.) Borbás Zsoltika:(Fidess tag, Megyei közgyűlés alelnök, valamint bértüntető) kivásárolta, átvette a műhelyt, és igy Rácz L. a lekötelezettje lett B ZS-nek. A Rácz kislány ebben a történetben a fedő sztori, Borbás Zsolt önkormányzati képviselő maffiaűzelmeihez, melynek célja Orbán Viktor utasításának miszerint „ne mi nyerjük a legtöbbet” végrehajtása.
éljen és erősödjék a fidess-en belüli mutyizás
süti beállítások módosítása