2013.05.06.
17:32

Írta: JászBlog

További 14 trafikot osztottak szét maguk között

Újabb négy jászsági Fidesz-politikusról, illetve igazolhatóan a Fideszhez köthető személyről derült ki, hogy trafiküzemeltetési jogot nyertek az államtól: összesen 14 trafikpályázatot nyertek a nagy botrányt kavart tenderen. Pócs Jánost korábban megkérdeztük, hogy a többi helyi Fidesz-vezetőhöz hasonlóan volt-e bármilyen beleszólása a Jászsági trafikok állami odaítélésébe, de nem válaszolt kérdéseinkre. Mint ismeretes, múlt héten kiderült, az ő felesége is nyert az állami pályázaton.

Újabb fideszes politikusokról derült ki a Jászságban, hogy érintettek az állami trafikbotrányban: négyen összesen tizennégy trafik üzemeltetési jogát nyerték el a térségben.

Összesen négy trafiküzemeltetési jogot nyert Alattyánban, Jászalsószentgyörgyön, Jászárokszálláson és Jászberényben ifj. Piroska Miklós édesapja, aki a jászberényi Fidesz meghatározó vezetője, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés fideszes képviselője, a Közbeszerzési Bizottság, valamint a Tervezési és Monitoring Bizottság alelnöke. A közelmúltig ő vezette a jászberényi polgármesteri kabinetet is.

Ugyancsak négy helyet nyert az állami pályázaton Rédei István, a jászberényi COOP-STAR Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki 2010-ben a Fidesz jászberényi listájának 2. helyén szerepelt. Rédei István Jánoshidán és Jászjákóhalmán egy-egy, Jászberényben pedig két trafikot nyithat.

Bertalanné Nyiri Anna Jászalsószentgyörgyön és Jászladányban összesen két trafik üzemeltetési jogát nyerte el az államtól. Ő Rédei István egyik alkalmazottja.

Bartus Péter Pál, aki ugyancsak a jászberényi COOP-STAR Zrt.-nél dolgozik mint piac-és hálózatfejlesztési igazgató, és akinek édesapja a Fidesz jászberényi listájának 3. helyén szerepelt 2010-ben, összesen négy trafik üzemeltetésére nyert jogot az állami tenderen Jászágón, Jászberényben Jászfényszarun és Pusztamonostoron.

Mint azt korábban megírtuk, Jászapátban Pócs János polgármester, országgyűlési képviselő felesége is nyert az állami pályázaton, emellett két másik fideszes, illetve Fideszhez közel álló személy, Borbás Zsolt és Kalmár Rozália is trafiküzemeltetési jogot nyert a városban. Így összesen eddig tizenhétre tehető a Jászságban azoknak az állami trafiküzemeltetési jogoknak a száma, amelyeket fideszes, vagy fideszhez közeli barátok, rokonok, ismerősök nyertek el.

Megkérdeztük Pócs Jánost is, hogy más helyi Fidesz-vezetőhöz hasonlóan volt-e neki is bármilyen szerepe a jászsági trafikjogok elosztásában, de kérdésünkre nem adott konkrét választ. 

1 komment

Címkék: dohány Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr15284851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régi Péter 2013.05.08. 09:33:06

Horn elprivatizálta az energiaszektort bagóért, gyúrcsány rátette a kezét 15 gyárra. Az 5500 trafikból a fidesznyikek rátették a kezüket egy párra (az indexen ki van téve egy blog ahol összesítik, melyik az állítólagos fideszes trafik: eddig 95 van az 5500-ból.) A világ legnagyobb sztorija, igen, majd ezért fog a libajnaira szavazni a nép! Muhaha.
süti beállítások módosítása