2014.01.31.
15:30

Írta: JászBlog

Botrány a megyei Jobbikban: Budai Lóránt pozíciója is megingott?

Az elmúlt hetekben az odamondogatások, lemondások, központi oszlatások, éles konfliktusok határozták meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jobbik életét: mint az atv.hu megírta, előbb a Jobbik szolnoki elnöksége mondott le, erre válaszul az országos elnökség az egész helyi szervezetet feloszlatta, ezt követően pedig a megyei elnök is a lemondás mellett döntött. A feszültség annak köszönhető, hogy a helyi jobbikosok úgy érzik, az országos központ a fejük felett dönt, és olyan személyeket indít a választáson, akiket a helyiek nem is támogatnak. A lemondások és feloszlatás tényét Szabó Gábor pártigazgató is megerősítette.

Fellázadtak a megyei jobbikosok amiatt, mert az országos központ a Jászságban Budai Lórántot, Szolnokon és környékén pedig Baráth Zsoltot indítja képviselőjelöltként a tavaszi választásokon – írta meg az atv.hu.

A helyiek azért lázadtak fel, mert elképzeléseiknek semmi jelentősége nincs a Budapesten „lezsírozott” lobbiérdekekkel szemben. Az országos központ által kijelölt személyeket a helyi jobbikosok nem támogatják, és úgy érzik, a fejük fölött hozták meg a döntéseket. Emiatt a szolnoki Jobbik elnöksége le is mondott, majd válaszul az országos elnökség az egész helyi szervezetet feloszlatta. Ezt követően a megyei elnök, Szathmári Norbert is lemondott.

 

A jobbikosok se Budait, se Baráthot nem támogatják

A helyiek sem Baráth Zsoltot, sem Budai Lórántot nem támogatják, mert párton belül mindketten Novák Előd országos alelnök radikális, zsidózós és cigányozós nézeteit képviselik:

– Ez egy hatalmi harc. Hiába Vona Gábor a pártelnök, Novák Előd túl sokat tud, sakkban tartja a pártot és Vonát, ezért lezsírozott magának pár megyét és képviselőjelöltet, ahol ő dönt nem pedig a helyiek – mondta egy jászsági jobbikos. – Saját bázist épít magának párton belül, a baj csak az, hogy a mi kárunkra – folytatta. – Mi ugyanis nem értünk egyet Budai Lóránt zsidózásával és cigányozásával, valamint Baráth Zsolt „tiszaeszlározásával”. Számukra a nemzeti radikalizmus nem a zsidózást és a cigányozást jelenti – tette hozzá.

A jászságiak szerint Budai antiszemita, rasszista politikája már most komoly problémákat okoz:

– Legutóbb Nemeczky László, a jászdózsai Jobbik elnöke egy nyilvános fórumon hazudtolta meg saját jelöltünket, amikor azt állította, hogy ők nem zsidóznak, és láthatóan kényelmetlenül érezte magát, amikor ezzel mégis szembesítették – mondta forrásunk.

 

A pártközpontból nem látják Budait?

A Jászságiak szerint a budapesti pártközpontból nem lehet a helyi körülményeket és sajátosságokat figyelembe vevő döntéseket hozni:

– Se Vona, se Novák nem ismeri a problémákat, helyi viszonyokat, Budai megítélését, elfogadottságát és pozícióját – mondta egyik forrásunk. – Szerintem ez egy nagyon veszélyes játék, mert míg mi látjuk, hogy Budai hogyan viselkedik és milyen ügyei is vannak helyben, ők egyáltalán nem tudhatják, hogy hogyan viszonyul például a Fideszhez és Pócs Jánoshoz. Márpedig érhetik még őket meglepetések ez ügyben – tette hozzá.

2 komment

Címkék: Pócs János Budai Lóránt Jobbik Jászság

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr755791637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2014.02.04. 14:36:24

Jászberényben több ellenzéki szavazótól hallani, hogy inkább rá szavaznak mint Szekeresre. Budai úr a Jászságiak szerint is nagyon megosztó, ám előnye a többi jelölthöz képest, hogy jászberényi. A pozíciójának megingása mögött állítólag az édesapja párt múltjának is köze lehet.
Bár én ezt nem hiszem, mivel ez még Szekeres úrral kapcsolatban is felvethetné egy háttérbeli megállapodás kérdését. Ebből következik, hogy a központ nem támogatta volna, ha ennek alapjai lennének.
Nem gondolnám, hogy jó szemmel néznének egy háttér paktumot Budai és Szekeres urak között.
Baráth Zsolt képviselő úr elviekben szintén Jászberényben élt. Ezek szerint ő nem indulhatott itt és így került Szolnokra?
Az látható, hogy a demokratikus elvek csak a két nagy párt esetében működnek, a jobbikban nem. Apátin is azt beszélik, hogy nem Budait kellett volna jelölni...bár ez a hajó már elszállt.
Ami biztos, hogy Budai úr kényszerhelyzetben van, hiszen ha nem szerepel jobban egyéni jelöltként mint a Jobbik listája, akkor a pártközpont végleg félre teszi és választ egy új embert helyette a térségben és Jászberényben is.

tiwcsi 2016.01.31. 13:11:45

Adjon az Isten! Én sem szeretem a zsidó embereket, de nem ártanék fizikailag egynek sem. Soha nem értetem, s nem is fogom megérteni, hogy a zsidó ember mitől is különb, hogy az őket nem kedvelőkre egy külön kifejezést használnak, holott az antiszemitizmus ettől sokkal összetettebb fogalom. Mi az, hogy ők ezt kisajátították?! Már csak ez is egy ok, hogy ne kedveljük őket, a többit nem kell sorolnom ugye? Jó magam is jászsági vagyok, de én nem állítottam, hogy Budai Lóránt antiszemita vagy rasszista! Milyen jogon írja le akárki is ide, hogy a "A jászságiak szerint Budai antiszemita, rasszista"?! Kikérem magamnak és visszautasítom ezt a kijelentését a cikk írójának, s elgondolkozom azon,hogy kártérítési pert fogok ellene indítani! Azt sem hiszem, hogy a Budai rasszista lenne, hisz, akkor minden olyan emberre rá lehetne kiáltani, hogy rasszista, aki nem kedveli azon emberek csoportjait, etnikumait, akik más embereket szabálysértések vagy bűncselekmények elkövetésével lelki, fizikai és anyagi károkat okoznak. Akkor én is rasszista vagyok, vagy mert utálom azokat az embereket, akik csalnak, lopnak, gyilkolnak! És bizony ebbe bele tartozik az echte magyar, magyar zsidó, magyar cigány, magyar politikus, stb! Budai Lóránt NE is kedvelje az ilyen tulajdonságokkal élő férgeket, azokat minden eszközével üldözze és tapossa el, a szó átvitt értelmében! Mert ezeket kiirtani, megszüntetni csak így lehet! 2018 a Jobbik éve lesz! Szebb jövőt!
süti beállítások módosítása