2013.12.13.
10:29

Írta: JászBlog

Egy álcázott tüntetés gyermekbetegségei

Karácsony Gergely és Szekeres Imre jászberényi fórumán a Fidesz-pártközpont ukázának megfelelő, az ország más pontjairól már ismerős demonstráció történt. Az még hagyján, hogy normális országokban a kormány ellen szoktak tüntetni és nem az ellenzék ellen. Itt azonban ráadásul spontán tüntetőknek álcázott jászsági fideszes politikusok játszották el, hogy ők a nép egyszerű fiai, és fel vannak háborodva.

Hogy miért is? Hát szóról-szóra azért, amit Pócs János fideszes képviselő aznap megjelent interjújában állít. A jelek szerint „nagy felháborodásukban” még arra is lehetett idejük, hogy pár óra alatt legyártsák a táblákat, amelyeken Pócs mondatai szerepeltek. Biztos, ami biztos: a „spontán tüntetőket” Pócs János fia igazgatta, hogy jól mutassanak a fényképein, hiszen a Facebook nem várhat! „Spontán” módon csatlakozott hozzájuk Borbás Zsolt a megyei közgyűlés fideszes alelnöke, Kiss János, a jászapáti földmutyiról elhíresült fideszes képviselő és Borbás Zoltán Jászapáti fideszes alpolgármester is, így lettek tizenegyen. A jászberényi Fidesz vezetői ugyanakkor távol maradtak, csak a városi cigány kisebbségi önkormányzat három vezetője jött el.

Majd miután a „tüntetők” beültek a rendezvényre, megérkezett két rendőr, akik a fórum rendezőit keresték. A folyosón épp az MSZP egyik helyi rendezvényszervezőjébe botlottak, akinek jelezték, hogy állampolgári panasz érkezett, hogy gyanús alakok a könyvtár előtt táblákat mutogatnak és elállják a járdát. Elmondták, hogy amíg az esemény az eredetileg meghirdetett helyszínen, a könyvtárban zajlik, addig nincs gond, de ha az utcára demonstrációt szerveznek, akkor az ellen fel kell lépniük, mert azt előzetesen be kellett volna jelenteni. A meglepődött szervező udvariasan jelezte, hogy akiket a rendőrség keres, azok épp az MSZP rendezvényét jöttek megzavarni. Ekkor a rendőrök tűntek meglepettnek, és miután a szervező adatait felvették, rákérdeztek arra is, hogy az utcai akció szervezői a teremben vannak-e, illetve akarnak-e panaszt tenni ellenük. Az MSZP-s szervező elmondta, panaszt nem tesznek, mert politikusok tüntetésére politikai választ adnak, mégpedig benn, a teremben. Ott lehetőség lesz a vitára, már ha felvállalják véleményüket. Mint utóbb kiderült, nem vállalták fel: némán ülve, hol mosolyogva, hol pedig unott arccal hallgatták végig az emberek panaszait. Ott ültek és hallgattak, amikor a Fidesz, az Orbán-kormány és némelyikük viselt dolgairól volt szó. 

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés Jászberény Jászapáti Pócs János Kiss János Fidesz Jászság Borbás Zsolt Borbás Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr345689416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása