2013.11.06.
12:22

Írta: JászBlog

Tovább folytatódik Szabó Tamás kiszorítása?

Dr. Szabó Tamás választókerületében, Pusztamonostoron tart képviselő fogadóórát Pócs János, noha a település képviselője 2014-ig még Dr. Szabó Tamás. Cikkünk megjelenését követően Dr. Szabó Tamás még azt állította, nincs hatalmi harc vagy pozícióharc a jászsági Fideszben, most Pócs János mégis az ő választókerületében tart képviselői fogadóórát.

Dr. Szabó Tamás választókerületében, Pusztamonostoron tart képviselő fogadóórát Pócs János – áll a település hivatalos oldalán (http://pusztamonostor.hu/2013/10/28/kepviseloi-fogadoora-4/).

Pusztamonostor országgyűlési képviselője a még hivatalban lévő Dr. Szabó Tamás, aki egyben Jászberény polgármestere is. Ilyenformán tehát a pusztamonostori ügyek és emberek képviseletében nem Pócs János, hanem még Dr. Szabó Tamás lenne az illetékes.

A település oldalán azonban kifejezetten képviselői fogadóóraként van meghirdetve Pócs János november 27-i eseménye, hiába nem ő a képviselője a térségnek. Mindez azt jelenti, hogy bár Dr. Szabó Tamás mandátuma 2014-ig tart, már nem ő, hanem Pócs János gyakorolja helyette a képviselői jogokat és feladatokat Pusztamonostoron.

Jászberényi forrásaink korábban arról tájékoztatták a JászBlogot, hogy Pócs János erőszakkal akarja félreállítani párttársát, Dr. Szabó Tamást, ami még a jászberényi Fidesz-támogatók számára is elfogadhatatlan. Dr. Szabó Tamás később azt állította, nincs hatalmi harc vagy pozícióharc a jászsági Fideszben, a jászberényi Fidesz egyöntetűen támogatja Pócs János országgyűlési képviselő-jelöltségét – igaz, azt nem cáfolta, hogy mint megírtuk, Pócs János viselkedése a jászberényi Fidesz-támogatókban és a Fidesz országos központjában is visszatetszést kelt.

A cáfolat ellenére azonban most Pócs János mégis egy olyan településen tart képviselői fogadóórát, amelynek nem ő, hanem 2014-ig még Dr. Szabó Tamás az országgyűlési képviselője – okkal vetődik fel a kérdés, hogy miért Pócs János gyakorolja helyette a képviselői feladatokat.

1 komment

Címkék: Jászberény Pusztamonostor Pócs János Dr. Szabó Tamás Jászsági Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr915617927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T_rozsa 2013.11.07. 21:25:50

A sajtótájékoztató szerint Pócs Jánost egyhangúan támogatta a jászberényi Fidesz. Ez azt jelenti, hogy ő lesz a jelölt és ezek szerint már most elkezdett dolgozni a leendő képviselő jelölti körzetben. Szerintem ezt megtehetné Szekeres Imre is nyugodtan, a lehetőség adott számára is, hiszen jelenleg parlamenti képviselő. Gondolom ő se polgármesteri fogadóórának hirdetné. Másrészről mindez nem zárja ki azt, hogy Szabó Tamást is felkeressék a helyiek.
süti beállítások módosítása