2013.10.14.
13:44

Írta: JászBlog

Dinnyebotrány: pert nyert Pócs János a hvg.hu-val szemben

Pert nyert Pócs János a hvg.hu-val szemben a 2012-ben kirobbant dinnyebotrányban – bár Pócs János többször is megtagadta a válaszadást a JászBlog kérdéseire, most mégis arra kért minket, közöljük az ítéletet. Megtesszük.

Az ítélet szerint a hvg.hu valótlanul híresztelte, hogy „Pócs János fideszes képviselő, illetve a részben tulajdonában álló Pócs és Társa kereskedelmi Kft. 2012 nyarán olyan módon forgalmazott importált görögdinnyét, hogy ezt saját termelésű áruként tüntette fel”.  A bíróság ítéletét tehát úgy is lehet értelmezni, hogy bár az igaz, hogy Pócs János import görögdinnyét árult, csak azt nem sikerült bizonyítani, hogy azt saját termelésű áruként tüntette fel.

Ez annál is inkább igaz lehet, mert a hvg.hu annak idején azt írta, hogy Pócs János először tagadta, hogy cége a szezon előtt külföldről behozott görögdinnyét árult. Ám mikor kiderült, hogy a hvg.hu számlával tudja bizonyítani, hogy a képviselő cége olaszdinnyét vásárolt a szolnoki illetőségű Fruit & Soil Kft.-től, elismerte: „előfordulhat, hogy vettek tőlük dinnyét, és lehet, hogy éppen olaszt”. Mint mondta, júniusban érett a földjükön a sárgadinnye, ami mellé (mivel a saját görögdinnyéjük még nem érett be) import görögdinnyéket is kitettek, hogy több vásárlót vonzzon a standhoz, és a sárgadinnye ne vesszen kárba. Pócs viszont állította, hogy ilyenkor mindig kiírták, hogy a görögdinnye import, és csak a sárgadinnye sajátjuk – ennek ellenkezőjét nem sikerült bizonyítania a hvg.hu-nak a bíróságon.

A bírósági ítélet szerint a hvg.hu valótlanul híresztelte továbbá, hogy „Pócs János, illetve a Pócs és Társa Kft. az 1990-es években gyakran 6 forintért vásárolt dinnyét, amit aztán ennek háromszorosáért adott el külföldön”.  Az ítélet szerint a hvg.hu ezzel azt a hamis látszatot keltette, hogy „Pócs János, illetve a Pócs és Társa Kft. a hazai termelőktől indokolatlanul alacsony áron vásárolta fel a görögdinnyét”.

Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Szólj hozzá!

Címkék: hvg.hu Pócs János import dinnye

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr655567966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása