2013.06.17.
18:05

Írta: JászBlog

Nem elég a trafik, 15 milliót is kap Pócs János bizalmasa

Ismét a jászsági trafikmutyival van tele az országos sajtó. Mint kiderült, Borbás Zsolt jászsági Fidesz-politikus, Pócs János bizalmasa és politikai jobbkeze, a megyei közgyűlés alelnöke nemcsak trafikot, hanem 15 millió forint állami támogatást is kap. Az esetet a Blikk írta meg.

Borbás Zsolt jászsági Fidesz-politikus két trafikjogot is nyert. Ám a legfrissebb hírek szerint nem volt elég a trafik, a gazdasági tárca munkahelyteremtő pályázatán még 14,9 millió forintot is nyert. A politikus a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy a támogatásnak semmi köze e trafikpályázatokhoz: „Én úgy fogalmaznék, hogy megmaradtak a dohányárusító helyeim, mert eddig is kereskedtünk cigarettával” – mondta Borbás Zsolt.
Borbás Zsolt azt is elmondta a lapnak, hogy „a mun­kahelyteremtő pályázaton minden pályázó nyert, aki megfelelt a feltételeknek. Ezért én csak azt ­javaslom, hogy pályázzon min­denki” – érvelt Borbás, aki most hét alkalmazott felvételére kap támogatást. 

A JászBlog utánajárt, hogy igaz-e Borbás Zsolt állítása, és valóban mindenki nyert-e a munkahelyteremtő pályázaton. Borbás Zsolt állításával szemben számos olyan esettel találkoztunk, amikor a pályázó bár megfelelt a feltételeknek, mégsem nyert állami támogatást. Ehhez képest – mint azt az országos sajtó több helyen is megírta – nemcsak frissen alakított trafikos cégek, hanem trafiknyertes egyéni vállalkozók is arattak az állami pályázaton – nem ritkán fideszes politikusok.

Borbás Zsolt Pócs János legközelebbi politikai bizalmasa: önkormányzati képviselőként nemcsak a jászapáti Fidesz vezéralakjává nőtte ki magát, de alelnöke lett a megyei közgyűlésnek is. Ráadásul az egyik jászapáti alpolgármester, Pócs János helyettese is rokona Borbás Zsoltnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: trafik dohány Fidesz Blikk Jászapáti Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr915365998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása