2013.05.13.
14:26

Írta: JászBlog

Országos ügy lett Pócs János trafik-botrányából

A Népszabadság és a Blikk is megírta, hogy Pócs János felesége is nyert az állami trafiktenderen. A Blikk úgy fogalmazott, hogy „megdönthetetlennek tűnő bizonyíték került elő arról, hogy lezsírozták a trafikpályázatokat”. A jászsági trafikügy immár országos méreteket ölt. 

Az országos sajtóban is nagy port kavart a Jászságot elérő trafik-botrány. A hétvégén két országos napilap is összefoglalót közölt arról, hogy kik, milyen politikai kötődéssel nyertek trafiküzemeltetési jogot az állami pályázaton a Jászságban, kiemelve, hogy a nyertesek között található Pócs Jánosné, Pócs János jászapáti polgármester, országgyűlési képviselő felesége is.

A Népszabadság „Micsoda Szenzáció” a Jászságban! címmel közölt írást, hivatkozva a Pócs János közösségi oldalán közzétett reakciójára, amikor a JászBlog elsőként írta meg, hogy a politikus és több társa is érintett a trafik-botrányban. A cikk részletesen ismerteti a jászsági nyertesek politikai kötődését, majd kiemeli, hogy „Pócs Jánosné egyébként soha nem üzemeltetett trafikot, se múltja, se tapasztalata nincs a dohányforgalmazásban. Az ügy pikantériája az is, hogy a két, Pócs Jánosné által vezetett cég már 2013 februárjában felvette tevékenységi körei közé a dohány-kiskereskedelmet – két hónappal a döntés előtt biztosnak láthatták pályázatuk pozitív elbírálását.”

A legtöbb példányban eladott országos napilap, a Blikk is cikket közölt a jászsági trafikügyről Szavazók százezreit bukhatja a Fidesz címmel. A lap a Fideszt elérő országos botrány kapcsán emelte ki Pócs Jánost és a hozzá köthető Jászsági trafikügyet, mint írják, „Pócs János polgármester és fideszes honatya felesége is nyert egy trafiküzemeltetési jogot Jászapátin”. Pócs János a lapnak úgy reagált, hogy a „nejem cége telephelyének címén, azaz a házunk udvarán öt éve áll egy büfé, ahol dohányárut is lehet kapni. Az eddigi bérlő visszaadta a büfét, így mostantól a feleségem üzemelteti tovább”. A Blikk megemlítette még a nyertesek között Borbás Zsoltot, aki képviselő Jászapátin és a Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. Ő úgy reagált, hogy „én inkább a trafikügy vesztese vagyok, mert van egy bolthálózatom, és eddig 4 településen 8 üzletben forgalmazhattam dohányárut, ebből marad kettő”.

A Blikk a szekszárdi polgármester, a fideszes Horváth Istvánról előkerült hangfelvétel kapcsán úgy fogalmazott, hogy „megdönthetetlennek tűnő bizonyíték került elő arról, hogy lezsírozták a trafikpályázatokat”.

Mint az ismeretes, a JászBlog elsőként hozta nyilvánosságra, hogy Pócs János felesége és több fideszes politikus, illetve Fideszhez köthető személy is nyert az állami trafikpályázaton: az eddig napvilágot látott információk szerint összesen tizenheten érintettek a jászsági trafikügyben, és harmincra tehető azoknak a trafikoknak a száma, amelyeket ismert politikusok, rokonai, aktivisták, ismerősök vagy vállalkozók nyertek el a Jászságban.



Szólj hozzá!

Címkék: dohány Népszabadság Blikk Jászapáti Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr325298333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása