2013.05.08.
22:14

Írta: JászBlog

Még több rokon, feleség, barát a trafiknyertesek listáján

Immár tizenhétre nőtt azoknak a fideszes politikusoknak, illetve fideszhez közel álló személyeknek és helyi vezetőknek a száma, akik érintettek a jászsági trafik-ügyben. Többek között a jászdózsai fideszes alpolgármester felesége, valamint az abádszalóki alpolgármester fia is nyert az állami trafikpályázaton. Eddig harmincra tehető azoknak a trafikoknak a száma, amelyeket ismert politikusok, rokonok, barátok, aktivisták, ismerősök vagy vállalkozók nyertek el a Jászságban.

Az eddig napvilágot látott hét jászsági fideszes, vagy Fideszhez közelálló, összesen tizennégy trafik üzemeltetési jogát elnyerő személy után most újabb 10 személy érintettségére derült fény: eddig harmincra tehető azoknak a trafikoknak a száma, amelyeket ismert politikusok, rokonai, aktivisták, ismerősök vagy vállalkozók nyertek el a Jászságban.

Trafiküzemeltetési jogot nyert Jászdózsán Gyenes Lászlóné, Gyenes László fideszes alpolgármester felesége, valamint Jászladányon Kalmár András, aki a 2011-es időközi jászladányi önkormányzati választáson a papíron független, de Pócs János által támogatott polgármesterjelölt csapatának tagja, képviselőjelöltje volt. Kalmár András mandátumot szerzett, jelenleg pedig Jászladány alpolgármestere.

Jászteleken Kraxnerné Kovács Ágnes nyert az állami trafikpályázaton, aki közismert jászteleki fideszes aktivista, aktívan tevékenykedett a korábbi MSZP-s polgármester ellen. Újszászon pedig négy trafikból hármat is maguk között osztottak el a fideszes pártemberek. A településen trafiküzemeltetési jogot nyert Répási Csaba, felesége az újszászi önkormányzat fideszes képviselője; Eszes János 2002-2006 között ugyan független képviselő volt, de közismerten jobboldali, Fidesszel együttműködő vállalkozó; valamint Szórád Róbert Mihály, a Fidesz városi szervezetének elnöke, a megyei közgyűlés fideszes tagja, az újszászi helyi önkormányzat fideszes képviselője.

A Jászsági trafiküggyel immár az Új Néplap is foglalkozott – a lap további személyek érintettségét leplezte le. Szolnokon több ismert vállalkozó is nyert a pályázaton, így Csépe Zsolt, a Garden Hotel vezetőjének felesége a városban három, Cibakházán és Rákóczifalván pedig egy-egy koncessziót vitt el.
Tiszasülyön Pollák Tibor István polgármester felesége, Abádszalókon pedig Kasza Gergő vitte el az egyik helyet, aki a helyi alpolgármester, Kasza Gábor fia. Kunszentmártonban az öt helyből hármat kapott meg Hámoriné Imrei Marianna, a képviselőtestületben helyet foglaló Imrei István rokona.

Mint azt a JászBlog korábban már megírta, Jászapátban Pócs János polgármester, országgyűlési képviselő felesége is nyert az állami pályázaton, emellett két másik fideszes, illetve Fideszhez közel álló személy, Borbás Zsolt és Kalmár Rozália is trafiküzemeltetési jogot nyert a városban. További 14 trafik üzemeltetési jogát nyerte el másik négy párthoz közel álló személy: négy trafiküzemeltetési jogot nyert ifj. Piroska Miklós édesapja, aki a jászberényi Fidesz meghatározó vezetője, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés fideszes képviselője; ugyancsak négy helyet nyert az állami pályázaton Rédei István, aki 2010-ben a Fidesz jászberényi listájának 2. helyén szerepelt; két trafikot nyithat Bertalanné Nyiri Anna, aki Rédei István egyik alkalmazottja; valamint ugyancsak négy trafik jutott Bartus Péter Pálnak, akinek édesapja a Fidesz jászberényi listájának 3. helyén szerepelt 2010-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: trafik Fidesz Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr465290320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása