2013.04.08.
13:40

Írta: JászBlog

Jánoshidán is 33 százalékkal emelkedtek a szemétszállítási díjak

Jánoshidán három év alatt 33 százalékkal, 15 ezer forintról 20 ezer forintra emelkedett a szemétszállítás éves díját jelentő kommunális adó.

A jászapáti szemétszállítási díjakról megjelent múlt heti cikkünk kapcsán újabb lakossági észrevételek érkeztek szerkesztőségünkbe. Egy jánoshidai olvasónk arra hívta fel figyelmünket, hogy a településen 2011 és 2013 között 33 százalékkal emelkedett a kommunális adó éves díja (ez a gyakorlatban a szemétszállítás díját jelenti): míg 2011-ben 15 ezer forintot kellett fizetni a jánoshidaiaknak a szemétszállításért, 2013-ban már 20 ezer forintot.

Olvasónk elküldte szerkesztőségünkbe a számlák, illetve díjakat megállapító határozatok másolatát:

janoshida-01.png

2 komment

Címkék: Jánoshida szemétszállítási díj

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr795210751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszes Béla polgármester 2013.04.09. 14:27:51

Tisztelt Olvasók!

Nagyon sajnálom, hogy már megkezdődött a választási kampány, és más települések lakói számára kell magyarázatot adni, hogy Jánoshidán miért nincs hulladékszállítási díj, és a kommunális adó miért emelkedett az elmúlt években.
Jánoshida község Önkormányzatának képviselő-testülete már 2004-ben úgy döntött, hogy nem kíván a településen hulladékszállítási díjat fizettetni a lakosokkal, mert az valószínűleg azt eredményezné, hogy jelentősen több szemét kerülne az utcára, és a település szélére. Ezt a döntésünket a mai napig fenntartjuk, és ez alapján Jánoshidán senkinek sem kell hulladékszállítási díjat fizetni. Ezzel együtt a település kommunális adóját az elmúlt években többször is emeltük, a következő mértékekben: 2008. évre 12.000 Ft, 2011. évre 15.000 Ft, 2012. évre 17.000 Ft, 2013. évre 20.000 Ft. 2010 előtt településünket feltételezhetően politikai okokból, elkerülték a nagy beruházások, de ezzel szemben az utóbbi években több jelentős fejlesztést is elvégezhettünk pályázati források segítségével. Minden intézményünket faelgázosító kazánnal szereltük fel, napelemes rendszert építettünk ki,belvízelvezető csatornahálózatot építünk, és jelenleg is tart a közel 20 éve eltervezett szennyvíztisztítási és csatornázási beruházásunk. A fejlesztésekhez saját erőre van szükség, amely a kommunális adó által érinti a jánoshidai családokat, és természetesen a kommunális adó bevétele ad lehetőséget a hulladékszállítási díj kifizetésére, amelyet Jánoshida Önkormányzata teljesít minden jánoshidai család helyett.Ez a hulladékszállítási díj a jogszabály szerint 4,2 %-os mértékkel emelkedett az idei évre, de ez a jánoshidai lakosokat nem érinti. Erről a kérdésről is tájékoztatjuk a lakosságot az év végi falugyűléseken, amelyet a múlt évben is megtartottunk, még a kommunális adó mértékének emelése előtt. Az idei falugyűlésünkre tisztelettel várunk minden jánoshidai és nem jánoshidai állampolgárt, aki valóban érdeklődik a település életéről és mindennapjairól.
A blogban olvasott cím, nem fedi a valóságot, azaz nem igaz.
Tisztelettel: Eszes Béla polgármester

Keveházi Gábor 2013.04.10. 10:17:54

Tisztelt Polgármester Úr!

A kommunális adó 33 emelése tény. hívhatja ezt nem-szemétszállítási díjnak, de attól még az ittenieknek többet kell fizetniük. Ez is tény. És nem lehet minden tényközlést félredobni azzal a mondvacsinált indokkal, hogy politikai kampány. mert ez nagyon is az itteniek életét érinti. Az itteniek életéért pedig részben Ön a felelős.

Mert mi polgárok pedig azt sajnáljuk, hogy mindenféle trükkökkel és "kommunális adónak" címzett lózungokkal próbálják elfedni a valóságot: azt, hogy nekünk többet kell fizetnünk.
süti beállítások módosítása