2013.03.22.
10:24

Írta: JászBlog

Miért nincs párbeszéd? Vita az MSZP árcsökkentési javaslatáról

Az MSZP nemrég országos aláírásgyűjtési akcióba kezdett az alapvető élelmiszerek árcsökkentéséért, mivel a Fidesz az országgyűlésben elutasította a szocialisták javaslatát. Pócs János országgyűlési képviselő, Jászapáti polgármestere meg sem fontolta az MSZP árcsökkentési terveit, nyilatkozatában élből elutasította és hiteltelennek tartotta azt: szerinte a szocialisták kormányon nem csökkentették az árakat és a forgalmi adót, pedig megtehették volna, helyette pedig inkább árat emeltek. Nincs párbeszéd, nincs együttműködés, nincs egyeztetés, zsigeri elutasítás van olyan ügyekben is, amelyek a mi életünkről, a legszegényebbek megélhetéséről szólnak.

Mert ha lenne párbeszéd, Szekeres Imre jászsági képviselő, a javaslat egyik előterjesztője elmondhatta volna, hogy Pócs János téved – vagy tudatosan nem mond igazat. A szocialisták ugyanis kormányon igenis csökkentették az árakat, csökkentették az áfát: 18 százalékra csökkentették az alapvető élelmiszerek áfáját, 5 százalékra a távfűtését.

Ha lenne párbeszéd, akkor nyilvánvalóvá válhatna, hogy a politikusok mind egyetértenek abban, hogy csökkenteni kell az árakat, mert a családokra már így is elviselhetetlen teher nehezedik.

Ha lenne párbeszéd, talán a Fidesz sem utasítaná el Szekeres Imre és a többi szocialista képviselő árcsökkentési javaslatát; akkor talán mindannyiunknak könnyebb lenne, hiszen a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkenhetne az alapvető élelmiszerek, illetve a víz, a földgáz és az áram áfája, ami 15-18 százalékos árcsökkenést eredményezne a Jászságban is.

Ha lenne párbeszéd, Szekeres Imre nemcsak sajtótájékoztatóján, hanem személyesen is elmondhatta volna Pócs Jánosnak, hogy az árcsökkentés nemcsak a térség lakóit érintené pozitívan, hanem a gazdálkodókat, zöldség- és gyümölcstermesztőket, állattenyésztőket is, hiszen a termelőktől több árut vásárolnának az árcsökkenés miatt.

Ha lenne párbeszéd, és a Fidesz nem utasítaná el élből az MSZP javaslatát, könnyebben élhetnénk mindannyian. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr405162201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása