2012.11.15.
23:36

Írta: JászBlog

Gyors és olcsó lomtalanítás Jászapátin – titokban

Jászapátin az önkormányzat által kötelezően biztosított őszi lomtalanítást nem hirdették meg – sokan észre sem vették, hogy lomtalanítás volt, így a legtöbben nem tudtak megszabadulni hasztalan kacatjaiktól. Vajon miért nem értesítették a lakosokat a lomtalanítás időpontjáról a szokott módon? Talán azért, mert így kevesebb szemetet kell elszállítani, és nem kerül annyiba?

Minden városban törvény írja elő, hogy biztosítani kell a lakosok számára a nagyobb méretű hulladékok elszállítását is a heti szemétszállításon felül.

Városunkban is sokan várjuk a tavaszi és az őszi lomtalanítást, amikor ingyen elviszik a házak elé kirakott lim-lomokat. Eddig úgy történt, hogy a havonta megjelenő helyi újságban vagy a Trió-TV hetente megújuló műsorában meghirdették, mikor lesz – mindenki készülhetett rá.

Idén is az őszi lomtalanítás idejét kerestük az újságban, vártuk, mikor lesz. Egyszer csak soron kívül, mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül jött egy szemetes autó, és körbeszaladt az utcákban: aki bújt, bújt, aki nem, nem.

Aki a munkahelyén volt dolgozni, észre sem vette, hogy lomtalanítás volt. Állítólag a Szuperinfó hirdetési újságban meghirdette az önkormányzat vagy a Városüzemeltető Kft., de ez a lap vagy el se jut sok utcába, vagy sokan nem is olvassák. Nem hirdették sem az önkormányzati újságban, sem a város honlapján, sem a TV-ben.

Vajon miért? Miért nem hirdette meg az önkormányzat a szokott módon, hogy mire számíthatnak a lakosok, és ki tudják tenni lomjaikat? Talán úgy gondolták, minél kevesebben tudják, annál jobb, mert kevesebb cuccot kell elszállítani, hamarabb végeznek a munkával és olcsóbb is lesz?

A választ talán sosem tudjuk meg. A lényeg azonban: megvolt a lomtalanítás, a szolgáltató teljesítette kötelességét. Csak épp a szemét maradt nálunk.

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat lomtalanítás Jászapáti

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr164898120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása