2014.02.21.
10:32

Írta: JászBlog

Közmunkások gyűjtöttek aláírásokat Pócs Jánosnak?

A JászBloghoz is eljutott az a felvétel, amint egy jászapáti férfi videóra veszi, hogy közmunkások gyűjtenek aláírásokat Pócs János fideszes képviselőjelöltnek, jászapáti polgármesternek. A két férfi a felvételen azt mondja, szabadságuk alatt gyűjtik az aláírásokat – és Pócs János is erre hivatkozik –, ez azonban nem magyarázza meg, hogy miért egyenruhában, a szolgálati autót használva járják az utcákat. Budai János, a felvétel készítője elmondta: „Nem tudom, hogy parancsra tették-e, vagy önként szegődtek Pócs János stábjába, attól félve, hogy máskülönben elveszíthetik a munkájukat. Akár így, akár úgy, mindenképp sajnálatra méltó, hogy  ilyen légkörben kell dolgozniuk”.

Budai János jászapáti lakos felvette kamerára, amint hétfőn a város egyik közmunkása társával (a felvétel szerint a közmunkások vezetőjével) hétfőn délután aláírásokat gyűjt Pócs János fideszes képviselőjelöltnek, a város polgármesterének.

Amikor Budai János kérdőre vonta a közmunkást, hogy miért gyűjt munkaidőben aláírásokat, az arra hivatkozott, szabadságon van, egyébként is lejárt a munkaideje. Azt azonban nem tudta megmagyarázni, hogy miért egyenruhában, a szolgálati autót használva járják az utcákat.

 

Pócs János polgármester, képviselőjelölt a Népszabadságnak elmondta, hogy az érintett személyek önkéntesen szabadságot vettek ki, hogy segíteni tudják a Fidesz kampányát, és ezt szabad akaratukból tették. Szerinte nincs jelentősége, hogy az emberek szolgálati ruhájukban és szolgálati autóval járták a települést.

A Fidesz korábban kategorikusan tagadta, hogy közmunkások segítenék a képviselőjelöltek ajánlását. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a konkrét ügy kapcsán ezt követően azt mondta , hogy amennyiben volt ilyen, ki kell vizsgálni az ügyet, de a felelősséget annak kell vállalni, aki közmunkásokkal gyűjt aláírást.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány közmunkás Jászság Pócs János

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr675825253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása