2013.07.24.
15:24

Írta: JászBlog

Francia érdemrend-ügy: novemberre tűzték ki a tárgyalást

Jó hírnév megsértése miatt indított pert Pócs János az MSZP ellen – írja a mai Magyar Nemzet. Állítása szerint a szocialisták valótlanul állították, hogy francia érdemrendet hazudott magának: „a valóság ezzel szemben az, hogy valóban érkezett hozzá megkeresés, amelyben egy francia érdemrendet ajánlottak fel számára, de ő azt elutasította” – írja a lap.

Pócs János azt állítja, a történteket levelezéssel tudja bizonyítani, emellett hozzátette, soha nem állította magáról, hogy francia érdemrenddel lenne kitüntetve. A Fővárosi Bíróság 2013. november 28-ra tűzte ki a tárgyalást. Pócs János a kártérítési per teljes összegét a jászapáti ravatalozó építésére fogja felajánlani.

Az MSZP közleményében úgy reagált, hogy fenntartja állítását és áll a per elé: „Michel Marchet, a francia becsületrend tekintélyes francia birtokosa nyílt levélben utasította vissza Pócs János jászapáti polgármester kijelentését, miután a polgármester – egy helyi céggel folytatott vita során – azt állította, felajánlották neki az egyik legrangosabb francia állami elismerést, a Mezőgazdasági Érdemkereszt tiszti fokozatát, de ő azt visszautasította”.

A szocialisták ismét Michel Marchet levelére hivatkoztak, mely szerint Pócs Jánost még csak fel sem terjesztették a kitüntetésre. Szerintük „Pócs János álságos nyilatkozata a kártérítési per összegének felajánlásáról teljesen felesleges, hiszen az MSZP tagjai és támogatói Jászapátin eddig is részt vettek minden jó helyi ügy megvalósításában, így volt és így lesz a ravatalozó felépítésében is”.

Szólj hozzá!

Címkék: Pócs János francia érdemrend

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr175423176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása