2013.04.17.
12:14

Írta: JászBlog

Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentésért, fizetés a díjemelésekért

Szabó Tamás jászberényi polgármester, Pócs János jászapáti polgármester és Dr. Tóth József, Tiszanána polgármestere is fizetést kap a REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás  vezetőségi tagjaként, akik a szemétszállítási díjak emeléséről döntöttek. Mindhárman országgyűlési képviselők, akik most aláírásokat gyűjtenek a rezsicsökkentésért.

Az elmúlt hetekben napvilágot látott szemétszállítási díjemelési botrány kapcsán a JászBlog utánajárt, kik döntöttek a díjak emeléséről. A hulladékszállításért felelős REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás vezetésében a térség több vezető fideszes politikusa is megtalálható, akik most aláírást gyűjtenek a rezsicsökkentésért. A cég vezetése dönt a díjemelésekről, munkájukért pedig tiszteletdíjat kapnak.

A REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás elnöke Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, aki polgármesteri és országgyűlési képviselői tiszteletdíja, valamint költségtérítése mellett bruttó 90.000 forintot kap havonta a szemétszállításért felelős és a díjak emeléséről döntő cég elnökeként.

A cég egyik alelnöke Pócs János, aki jászapáti polgármesteri fizetése, valamint országgyűlési képviselői tiszteletdíja és költségtérítése mellett ugyancsak tiszteletdíjat kap a REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulástól, havi bruttó 43.460 forintot. Pócs János mellett a másik alelnök Dr. Tóth József, Tiszanána polgármestere, ugyancsak fideszes országgyűlési képviselő – polgármesteri és országgyűlési képviselői juttatásai mellet ő is tiszteletdíjat kap a díjemelésekről döntő cég vezetéséért.

kikapsokat-01.png

Az elnökségi tagok nem kapnak fizetést a REGIO-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Társulástól, de a díjemelésekről szóló döntésekben ők is részt vesznek. Csákis Zsigmond, Heves polgármestere most független, de a pártból való kizárásáig ő is fideszes politikus volt. A másik elnökségi tag Banka Ferenc jászszentandrási polgármester, akinek felesége – információink szerint – Pócs János munkatársa.

Mint ismeretes, olvasóink a hozzánk beküldött számlamásolatokkal igazolták, hogy a szemétszállítási díjakat jelentős, 30 százalékot meghaladó mértékben emelték Jászapátiban, Jánoshidán és Jászboldogházán is. Az eset azért is ellentmondásos, mert eközben a kormánypárti politikusok aláírásokat gyűjtenek a rezsicsökkentés jegyében.

3 komment

Címkék: Tóth József Pócs János Szabó Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr185231124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magda Baranyi 2013.04.17. 17:11:38

Hát ha ez igaz !!! Szegény emberek meg éheznek ,nyugdíjkor esetleg esznek húst haaaaaa ,együnk sok gyümölcsöt éljünk egészségesen Tisztelt Polgármester Úr !!!! MIBŐL ? Lassan de biztosan, a híd alatt lakok mert a BANK rá teszi a kezét a házra ,mert nem tudom már fizetni az UZSORA TÖRLESZTÉST !!

Ildiko Gazsó 2013.04.21. 01:49:41

Hogyan tudok csatlakozni?Vagy a regsztrálás 1-be csatlakozás?

Szabó Flóra Bernadett 2013.06.24. 02:53:36

Üzenném a tisztelt Jász blognak,hogy Jászberény város polgármesterének hivatalos és pontos neve Dr. Szabó Tamás!Nem ártana ha erre a későbbiekben odafigyelnének!
süti beállítások módosítása