2013.03.29.
15:52

Írta: JászBlog

Politikai adok-kapok az MSZP árcsökkentési javaslatáról – Pócs János a JászBlogot is megtámadta

Pócs János országgyűlési képviselő, Jászapáti polgármestere Facebook-oldalán reagált múlt héten megjelent véleménycikkünkre, valamint az MSZP és Szekeres Imre áfa-, illetve árcsökkentési javaslatára. A politikus személyeskedésektől sem mentes, éles kritikát fogalmazott meg Szekeres Imrével és az MSZP-vel szemben, majd a JászBlogot is kritikával illette.

„Óvakodj a visszaeső politikai bűnözőktől” – ezzel a címmel reagált Pócs János személyes Facebook oldalán Szekeres Imre sajtótájékoztatón ismertetett árcsökkentési javaslatára. Bejegyzésében a politikus elismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint hiteltelen az MSZP árcsökkentési javaslata, mert mikor kormányon voltak, nem csökkentették a terheket, ehelyett – mint írta – „a Gyurcsány-Bajnai kormányok hagyták, hogy 2002 és 2010 között a közüzemi szolgáltatók profitja megduplázódjon”. Pócs János hozzátette: „a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején egymást érték a megszorító csomagok”. Arra ugyanakkor már nem tért ki, hogy az elmúlt években milyen fejlesztések valósultak meg a térségben és mennyivel van ma több munkahely, mint 2010 előtt.

A vélemény (még) szabad a Jászságban is

Pócs János kitért a JászBlogon múlt héten megjelent „Miért nincs párbeszéd” című véleménycikkre is. Szerinte Szekeres Imre „furmányosan” oldalunkon hiányolta a párbeszédet. A lakossági véleménycikket azonban nem Szekeres Imre jegyzi, és semmilyen formában nem kötődött a szocialista politikushoz.

[SZERKESZTŐSÉGI KÖZLEMÉNY: A JászBlog független hír- és véleményoldal a Jászságról, a jászságiaknak, amely minden jászsági politikusnak, közéleti személyiségnek teret és lehetőséget ad arra, hogy tájékoztatást adjon a lakóhelyünket érintő legfontosabb közügyekről. Pócs János oldalunkat ért vádjait inkább félreértésnek, mint szándékos támadásnak tekintjük.]

A véleménycikk szerzője később maga is reagált Pócs János nyilatkozatára, amelyben kikérte magának, hogy bármely politikussal vagy politikai erővel azonosítsák. Mint írta: „Pócs Jánosnak is tudomásul kell vennie, hogy nemcsak azok a vélemények léteznek, amelyek a Fidesz szócsövévé süllyesztett helyi médiában megjelennek. Vannak más, neki ellentmondó vélemények is – ez enyém is ilyen.” Majd megerősítve korábbi, párbeszédet hiányoló álláspontját, hozzátette: „Mi, akik itt élünk a Jászságban és nincsenek nagy értékű ingatlanjaink és értékes, jól jövedelmező vállalkozásaink jobban, könnyebben akarunk élni”.

 „Méltatlan a Jászsághoz”

Szekeres Imre a Facebook oldalán úgy reagált: „Ez a gyűlölködés számomra nem elfogadható, és semmilyen formában nem kívánok benne részt venni – ez nem méltó a Jászsághoz, a jászságiakhoz, de még a Fidesz szavazóihoz sem”. Később ugyancsak Facebook oldalán hozzátette: „Pócs János és a Fidesz láthatóan nem tud mit kezdeni azzal, hogy az emberek elégedetlenek és változást akarnak. Mindenkit megtámad, aki elmondja a saját véleményét, de azt is, aki jobbító szándékú javaslatot fogalmaz meg. Pócs ugyan keresztény embernek vallja magát, de nem kíméli a húsvétot sem: ekkor is csak személyemet tudja kicsinyes módon támadni. Szavait nem idézném ide, viszont ezúton kívánok kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek (Neki is)!”.

Szólj hozzá!

Címkék: Pócs János Szekeres Imre JászBlog

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr545181056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása