2013.07.03.
15:17

Írta: JászBlog

Magyar Nemzet: "Perli az MSZP-t egy fideszes polgármester"

Magyar Nemzet cikke szerint: "Jó hírnév megsértése miatt pert indít az MSZP ellen Pócs János, Jászapáti fideszes polgármestere, miután a szocialista párt kedden egy, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt állította, a városvezető francia érdemrendet hazudott magának.

Az MSZP azt írja, hogy „Michel Marchet, a francia becsületrend tekintélyes francia birtokosa” levélben utasította vissza jászapáti polgármesterének kijelentését, miszerint Pócs János – egy helyi céggel folytatott vita során – azt állította, felajánlották neki az egyik legrangosabb francia állami elismerést, a Mezőgazdasági Érdemkereszt tiszti fokozatát, de ő visszautasította. A szocialisták szerint az ügynek további következményei lehetnek. A francia állam ugyanis olyan szigorúan kezeli a kitüntetések odaítélését és birtoklását, hogy a polgármester akár hivatalos, diplomáciai választ is kaphat – írja az MSZP közleményében.

„Az MSZP hazudik, és felelni fog érte” – hangsúlyozza közleményében Pócs János, aki jó hírnév megsértése miatt pert indít a szocialista párt ellen. Jászapáti polgármestere kiemeli, soha, semmilyen fórumon nem hangzott el ilyen állítás. Pócs aláhúzza, valóban kecsegtették az érdemrend odaítélésével, amit dokumentumok igazolnak, de a felterjesztésig sem jutott el, mert ő elutasította.

A városvezető tájékoztatásához mellékelt egy 2011. januári keltezésű levelet is, amelyet Michel Marchet-nak írt. A politikus ebben visszautasítja a számára kilátásba helyezett francia érdemrendet, mondván érdemtelenül kapná, mivel még nem végezte el a hozzá szükséges munkát.

(forrás: mno.hu, http://mno.hu/belfold/perli-az-mszp-t-egy-fideszes-polgarmester-1170352)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr695389393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása