2013.08.03.
10:19

Írta: JászBlog

Titokban akarták tartani a botrányos földcserét?

Pócs János jászapáti polgármester, országgyűlési képviselő perrel fenyegeti a JászBlogot, mert nyilvánosságra hoztuk a júniusban elfogadott botrányos földcserét – mint megírtuk, Kiss János fideszes képviselőtestületi tagnak a város egy 32,5 hektáros földet juttatott egy 3,4 hektáros szántóért cserébe. Mint kiderült, a képviselőtestület zárt ülésen, a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalta a telekcserét, ám ezt csak a fideszes képviselők akarták így.

Zárt ülésen tárgyalta a jászapáti önkormányzat képviselőtestülete a Kiss János fideszes önkormányzati képviselő részére tízszer nagyobb földet juttató földcserét. Ám a birtokunkba jutott bizonyítékok szerint ezt csak a fideszes képviselők akarták így: a város hivatalos oldalán található videófelvételen jól látszik (3,52 perctől), hogy az öt fideszes képviselő – köztük a polgármester, Pócs János – szavazza csak meg a zárt ülésen való tárgyalást, a két független és két mszp-s képviselő a nyilvánosság előtt vitatta volna meg az azóta nagy botrányt kavart telekcserét.

Most Pócs János épp azt kifogásolja, hogy nyilvánosságra kerültek a zárt ülés anyagai. A polgármester perrel fenyegeti a JászBlogot, mert megírtuk, nyilvánosság elé tártuk az ügy részleteit, és így a jászsági emberek is betekintést nyertek az ügy részleteibe – mint a felvételből kiderül, a polgármester és a fideszes képviselők akarata ellenére.

A polgármester közleményében úgy fogalmaz: „Jászapáti Önkormányzatának jogi képviselője megvizsgálja a feljelentés lehetőségét a JászBlog szerkesztőségével szemben, mert a zárt testületi ülés anyagát „megszerezte” és azt lejárató szándékkal közzé tette”.

(A JászBlog a tényeket írta meg, véleményünk szerint akkor követtünk volna el visszaélést, ha a birtokunkba jutott információkat elhallgatjuk  a jászsági emberek elől. [a Szerk.])

Mint korábban megírtuk, Kiss János fideszes önkormányzati képviselő 2011 augusztusában vásárolta meg a Jászapáti Ipari Park melletti 3,4 hektáros szántót. Alig több mint egy év telt el, mikor a város önkormányzata már azzal a céllal kereste meg a képviselőt, hogy szüksége lenne az ipari park bővítéséhez Kiss János nem sokkal korábban vásárolt szántójára.

Idén júniusban a képviselőtestület tagjai már arról döntöttek, hogy képviselőtársuknak, Kiss Jánosnak egy 32,5 hektáros területet ad a város egy 3,4 hektáros szántóért cserébe.

Az ügy Jászapáti-szerte óriási felháborodást váltott ki. Hiába van a szántóföldcsere értékbecslő nyilatkozatokkal alátámasztva, helyben nem értik, miként fordulhat elő, hogy egy értéktelen szántóért közel tízszer nagyobb szántóföldet kap valaki, ráadásul, ha még az illető önkormányzati képviselői is – az a hír járja, hogy Kiss János képviselőként tudhatott az önkormányzat ipari park bővítésére vonatkozó terveiről, így akár vissza is élhetett a birtokába jutott információkkal. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr495443371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása