2014.05.20.
17:36

Írta: JászBlog

Kiderült: mégiscsak mi fizetjük a „rezsiharc” árát

Úgy tűnik, megyénkben is elérkezett a „rezsiharc” utolsó szakasza: Orbán Viktor diadalmas győzelmi jelentései után eljött az ideje a „hadikiadások” megfizetésének. És ezt már megint azoknak kell kinyögni, akikért - elvileg - a „háború” indult, azaz a lakosságnak. 

Szalay Ferenc, Szolnok város fideszes polgármestere május közepén levélben kereste meg a megyei polgármestereket, hogy a kéményseprő-ipari tevékenységet végző Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. az idei évre 200 millió forintos veszteséggel számol, amit nem tud vállalni. Mi a megoldás? Hát természetesen fizessék ki ezt az önkormányzatok! A mellékelt levélből látható, hogy ún. „díjkompenzáció” címén súlyos pénzeket kellene az önkormányzatoknak e célra befizetni. Ezt persze csak a mi adóforintjainkból tudják megtenni, tehát ilyen vagy olyan módon ezt a pénzt is mi, a lakosság adjuk be a közösbe.

A fideszes képlet egyszerű: csökkentem a rezsidet, hogy rám szavazz, utána pedig kifizettetem veled ennek költségét. Hát nem bájos?

Kíváncsiak lennénk, hány önkormányzat mert úgy dönteni, hogy nemet mond erre a remek ajánlatra!

Szalay-levél 1. oldal.jpgSzalay-levél 2. oldal.jpg
  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jasz.blog.hu/api/trackback/id/tr706185184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viragildi 2014.05.30. 17:29:38

...majd, ha az áramszolgáltatókat újra közpénzből támogatják, akkor lehet én is elgondolkodom azon, hogy a rezsicsökkentés nem jött be.
De addig...betudom ezt a cikkecskét is a szokásos, ellenzéki fanyalgásba.
süti beállítások módosítása